Ante nije poslušao publiku i točno je odgovorio na ovo pitanje. Znate li vi odgovor?

Foto: HRT

SPLIĆANIN Ante Sedarević natjecao se u prvom ovogodišnjem izdanju kviza Tko želi biti milijunaš, u kojem je osvojio 5000 eura. Zaustavio se na 10. pitanju, kojim se prelazi drugi prag, a na kojem je iskoristio dva džokera.  

"Koji od ovih književnih likova nije osmislila žena?" glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: Herculea Poirota, Victora Frankensteina, Willyja Wonku i Albusa Dumbledorea. Znate li vi točan odgovor? 

Splićanin je iskoristio džoker pola-pola, nakon čega su ostali odgovori Herculea Poirota i Willyja Wonku, a nakon toga odlučio je iskoristiti i svoj posljednji džoker, pitaj publiku. 

Postoci glasova bili su jako blizu, no najviše glasova (54 posto) dobio je odgovor pod a, Herculea Poirota. No Ante se sjetio da je Poirot lik Agathe Christie i tako osvojio iznos od minimalno 5000 eura. 

Zaustavio se na 11. pitanju

Splićanin je nakon toga dobio pitanje u kojem se tražio autor koji je 1824. napisao Razmišljanja o pokretačkoj moći vatre i o strojevima prikladnima za razvijanje te moći. Među ponuđenim odgovorima bili su Bernoulli, Carnot, Faraday i Maxwell, a Ante se odlučio za odgovor Bernoulli. Točan odgovor glasio je Carnot, pa je ostao pri osvojenih 5000 eura. 

Pročitajte više