Antonija Mandić: "Avatar" je jedini film zbog kojeg se isplati tri sata sjediti u kinu

OD DODJELE Oscara dijeli nas još samo nekoliko dana, a pripreme za najglamurozniju večer u godini, u punom su zamahu. Već i vrapci na grani znaju da će ovu godinu obilježiti žestoka konkurencija u kojoj se ističu bivši supružnici James Cameron i Kathryn Bigelow sa svojim filmovima. Svjetski mediji već odavno najavljuju borbu "Davida i Golijata", dva filma od kojih je jedan ostvario rekordnu zaradu, dok je drugi podbacio na tržištu, ali ne i na dodjelama brojnih filmskih nagrada.

"Film je rađen pet godina i vidi se da je u njega uložen trud"

S druge strane, RTL-ove voditeljice, od kojih će neke pokušati dočarati atmosferu uoči ceremonije u specijalnoj emisiji "Exkluziv specijal: Ususret Oskarima", imaju malo drugačije favorite. Antonija Mandić smatra da najskuplji film na svijetu, "Avatar" zaslužuje Oscara u najprestižnijoj kategoriji. "Svidio mi se jer je jedini film zbog kojeg sam nakon tri sata sjedenja i dalje željela ostati u kinu i gledati film", rekla nam je Antonija koja će u nedjelju voditi specijalnu emisiju posvećenu Oscarima. "Film je rađen pet godina i vidi se da je u njega uložen trud", kaže ona. Film za kojeg smatra da nije trebao dobiti zlatni kipić je "Fatalna nesreća" koji je nagrađen 2005. "Te su godine bili nominirani puno bolji filmovi koji su zaslužili Oscara, više nego taj film", smatra Antonija.

"Chicago nije zaslužio Oscara"

Favoriti Tatjane Jurić su otkačena braća Cohen i njihov film "Ozbiljan čovjek", ali lijepa voditeljica se boji da "Avatar" ipak više odgovara ukusu Akademijinih glasača. Voditeljica Edita Misirić pak navija za Tarantinove "Nemilosrdne gadove" koji su, po mišljenju brojnih kritičara, pritajeni favorit. "Super mi je film, neobičan je, ratni, a s druge strane je uobičajen za Tarantina", kaže Edita. Oscara, prema njenom mišljenju, nije zaslužio mjuzikl "Chicago" iz 2003. godine. "Nije me oduševio, riječ je o mjuziklu i to nije materijal za Oscara", rekla nam je Edita.

Bez obzira na osobne preferencije, RTL-ova će ekipa u nedjelju u 19.05 sati, predstaviti ovogodišnje Oscare u novom, atraktivnom studiju uređenom za specijalno izdanje Exkluziva. Neke od nominiranih zvijezda, poput Sandre Bullock, Georgea Clooneyja, Quentina Tarantina i Penelope Cruz, u emisiji će govoriti o svojim očekivanjima, a modni će stručnjaci predvidjeti kakve će kreacije biti crvenom tepihu.

Pročitajte više