"Apostoli", ne brinite: Vuci odobrili subotnji koncert iako je izborna šutnja!



SINIŠA VUCO jedan je od kandidata na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, a njeguje i dugogodišnju uspješnu glazbenu karijeru. Mnogi su se zapitali je li slučajnost činjenica da Siniša ima koncert tijekom izborne šutnje, odnosno 3. prosinca. Da podsjetimo, izborna šutnja za predstojeće izbore počinje večeras iza ponoći i traje do nedjelje u 19:00. DIP je objasnio kako u svakom slučaju Vuco može održati svoj subotnji koncert.

Iako je kandidat na izborima, Vuco može pjevati u subotu!

"Pravno shvaćanje DIP-a je da tijekom razdoblja izborne šutnje osoba koja je kandidat na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor može održati koncert, samo ukoliko je riječ o profesionalnim unaprijed planiranim aktivnostima te osobe", javljaju iz Državnog izbornog povjerenstva. Ipak, naglašava DIP, Siniša, odnosno profesionalni pjevač koji je usto i kandidat na izborima, na svom koncertu ne smije iznositi svoja politička stajališta, program liste na kojoj je kandidat te pjevati pjesme kojih tekstovi bi mogli poticati slušatelje na određeni način glasovanja. Vuco glasove sakuplja u metropoli i Dalmaciji, odnosno prvoj i desetoj izbornoj jedinici.

Tatjana Holjevac ga naziva neetičnim, Vuco samo šuti, jer "šutnja je zlato"

Siniša Vuco i njegov alter ego Vasilije Mitu, osebujna su pojava na estradnoj, a uskoro možda i političkoj sceni. Njegova kandidatura izazvala je mnoge kontroverze, a sve je započelo njegovom poslanicom svojim "apostolima". Pod sloganom "Šutnja je zlato. Pričat ću u saboru!" glazbenik je obećao "janjetinu svima, ne samo njima", barem se pretpostavlja da je to mislio kada mu se tijekom poslanice iza leđa vrtjela upravo janjetina. Nakon što je "general" poslao svoju poslanicu, doživio je i poneke neugodnosti. Tatjana Holjevac je, naime, optužila Vucu, odnosno njegove aktiviste, zbog uništavanja plakata. Vuco na sve šuti, obraća se svojoj vjernoj "vojsci" i čeka rezultate izbora.

Pročitajte više