Apple Music tvrdi da je ovo najbolji album svih vremena, mnogi se ne slažu

Foto: Profimedia

Apple Music objavio je popis najboljih albuma svih vremena i podijelio korisnike interneta.

Streaming-servis objavio je svojih 100 najboljih albuma tijekom nekoliko dana, a prvo mjesto otkriveno je u srijedu ujutro. The Miseducation of Lauryn Hill, koji je 1998. godine objavila Lauryn Hill, nalazi se na prvom mjestu njihovog popisa. Hill se u prvih pet pridružuju legendarna imena, uključujući Michaela Jacksona, The Beatlese, Princea i Franka Oceana.

"Ovo je moja nagrada, ali to je bogata, duboka priča i uključuje toliko ljudi, toliko žrtve, toliko vremena i toliko ljubavi", rekla je Hill za Apple Music. Apple je Hill počastio večerom iznenađenja kako bi joj uručio nagradu za njezino postignuće. The Miseducation of Lauryn Hill je njezin solo debi, za koji je osvojila pet Grammyja, uključujući za album godine.

"Mislim da nitko ne može osporiti ovo, ovaj album je doslovno munja u boci, remek-djelo koje se stvara jednom u životu", rekao je jedan korisnik na društvenim mrežama o albumu.

Mnogi se ne slažu s njihovim izborom

Ali nisu se svi složili da je Hill trebala dobiti mjesto ispred pokojnog Michaela Jacksona, a za neke je njegov album Thriller bezvremenski klasik koji će živjeti "200-300 godina". Appleov popis je bio vruća tema na X-u od početka objavljivanja. Tako su neki smatrali da se "Beatlesima također daje previše jer je Queen superioran britanski rock bend", ustvrdio je korisnik X-a.

Rolling Stone objavio je vlastitu ljestvicu 500 najboljih albuma svih vremena u prosincu. Uključio je mnoge iste albume u prvih 10, ali je What's Going On Marvina Gayea zauzeo prvo mjesto, dok je The Miseducation of Lauryn Hill bio na 10. mjestu.

Appleovo priopćenje za tisak kaže da su popis sastavili osoblje Apple Musica i "odabrana grupa umjetnika, tekstopisaca, producenata i profesionalaca u industriji", a tehnološki div je naglasio da brojke streaminga nemaju nikakve veze s ljestvicom.

Ovo je prvih 10 albuma na njihovom popisu:

1. Lauryn Hill - The Miseducation of Lauryn Hill
2. Michael Jackson - Thriller
3. The Beatles - Abbey Road
4. Prince - Purple Rain
5. Frank Ocean - Blonde
6. Stevie Wonder - Songs in the Key of Life
7. Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (Deluxe Version)
8. Amy Winehouse - Back to Black
9. Nirvana - Nevermind
10. Beyoncé - Lemonade

Pročitajte više