Arena Dental: mjesto za blistav osmijeh

Foto: Press

Obilježje svakog od nas, značajka koji nas izdvaja od ostalih i čini posebnima, naše je lice. Oči, nos, brada, obrazi, čelo genetski su zadani i oblikuju naš pojam o sebi. Baš kao i osmijeh koji smo voljni pružiti drugim ljudima pri upoznavanju. A ljepotu osmijeha čine zubi. Uredni, čisti i zdravi zubi stvaraju osmijeh koji otvara sva vrata, ruši barijere, izaziva simpatije. Takav osmijeh možemo imati svi, to zaista ovisi o svakom ponaosob. Ako nismo zadovoljni svojim osmijehom, postoje stručnjaci i tehnologija koji nam mogu vratiti osmijeh koji nas je nekad krasio, a mogu iznova kreirati osmijeh koji nikad nismo ni sanjali da možemo imati.

Jedan od lidera u području skrbi za oralno zdravlje u Hrvatskoj i široj regiji je stomatološka poliklinika Arena koja upravo ovih dana mijenja ime u stomatološku polikliniku Arena Dental. Novo ime Arena Dental još bolje oslikuje ono što ova poliklinika strastveno radi, a to je stvaranje prekrasnih novih osmijeha. U 12 godina poslovanja Arena Dentala uljepšali su osmijehe i tako ulili dodatno samopouzdanje više od 75.000 pacijenata.

Arena Dental tim čini 18 doktora dentalne medicine i preko 80 zaposlenika, koji se kontinuirano usavršavaju u novim znanjima, ali i opremaju najnovijim tehnologijama kako bi pacijentima omogućili što bezbolniju, bržu i kvalitetniju uslugu.

Tim Arena Dentala povodom novog imena i Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 20. ožujka želi dodatno potaknuti ljude da posjete stomatologa i osiguraju blistav i zdrav osmijeh. Oralne bolesti postaju sve veći zdravstveni problem. Dovode do boli i nelagode, socijalne izolacije i gubitka samopouzdanja, a često su povezane s drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Prema posljednjim istraživanjima, Hrvati su u brizi za svoje zube na začelju Europske unije, od građana 27 država članica iza nas su samo Bugari. Unatoč tome što zbog pripadnosti eurozoni i Schengenu vjerujemo da smo u skupini naprednijih nacija, recentna istraživanja o oralnom zdravlju otkrivaju da značajno zaostajemo. Posljedice su bolesti zubnog mesa, karijes, parodontitis, gingivitis. Posljednje ankete govore da čak četiri od pet Hrvata ima neki oblik parodontitisa, a 90 posto ih pati od karijesa. 

U Arena Dentalu rado će vas savjetovati kako pravilno i lakše provoditi oralnu higijenu, a treba li vam i neki od zahvata stomatologa sada ćete u ovoj poliklinici to moći napraviti pomoću moderne i najnovije tehnologije u svijetu stomatologije – dentalnog lasera.

Prednosti dentalnog lasera za pacijente:

  • laser je manje invazivan, a tretman njime je brz i manje bolan;
  • smanjuje krvarenje kod zahvata pa pacijenti imaju manje teškoća s krvarenjem i oticanjem
  • laser je vrlo precizan, omogućava veću sigurnost u radu, a oštećenja okolnog tkiva su manja

"Kao inovativna tehnologija s kojom je Arena Dental napravila još jedan iskorak u skladu s modernim principima dentalne medicine, dentalni laser upotrebljava se za različite tretmane zubnoga mesa, uklanjanje karijesa, otvaranje implantata, podizanje dna sinusa te ostale minimalno invazivne tehnike. U usporedbi s tradicionalnim metodama ima niz benefita, a glavna mu je karakteristika optimalna kontrola i precizno usmjerena snaga koja maksimalno čuva okolne strukture, uz ergonomsku konfiguraciju i potpuno inovativno sučelje", izjavio je Andrija Petar Bošnjak, zamjenik ravnatelja poliklinike i glavni medicinski direktor Adria Dental Grupe.

Foto: prof. dr. sc. Andrija Petar Bošnjak dr.med.dent. 

"Dentalni laser sprečava širenje bakterija i infekcija, sterilizirajući tkivo pri obradi zuba. Ulaganje u takvu i druge najnovije tehnologije, što prati i ulaganje u zaposlenike koje osposobljavamo za upotrebu novih tehnologija, potrebno je radi brzog, kvalitetnog, pristupačnog i bezbolnog rješavanja čak i najvećih problema sa zubima. Nastavljamo s tim investicijama u opremanje poliklinike kako bismo uvijek i stalno bili na usluzi pacijentima. Pretvaranje njihovih zuba u divan novi, trajni osmijeh naša je konstantna misija", poručuje Helena Kokir, voditeljica poliklinike.

U Arena Dentalu možete obaviti čitav niz jednostavnih pa i najkompleksnijih zahvata, od pregleda i popravaka zuba pa do rekonstrukcija čeljusti. Tako široka lepeza usluga predstavlja veliku snagu Arena Dental tima.

Vrhunski posao koji rade u Arena Dentalu podigli su na još višu razinu pridruživanjem Adria Dental Group, čija je Arena Dental bila prva članica. U grupi stomatoloških ustanova koje čine Adria Dental Group, nalazi se ukupno sedam klinika i pet dentalnih laboratorija, a zajedno čine najveću dentalnu grupaciju u Hrvatskoj. Namjera je svih u Adria Dental Group unaprjeđenje kvalitete dentalne usluge u Hrvatskoj, tako da se vrhunsko znanje i tehnologija učine jednako dostupnima svakom pacijentu i liječniku. Više od 450 djelatnika u grupi predano je tom cilju u više od 80 moderno opremljenih ordinacija. Više od 180 stručnjaka iz svih stomatoloških područja uz brojno dodatno osoblje dosad je svojom uslugom razveselilo 145.000 pacijenata. Misija Arena Dentala i Adria Dental Group je da pacijentima pruže cjelovitu i kvalitetnu dentalnu skrb. S pacijentima grade odnos uzajamnog povjerenja i sigurnosti, koji stalno razvijaju kako bi i zadovoljstvo pacijenata vlastitim osmijehom bilo postojano.

U Arena Dentalu svaki dan iznova tako potvrđuju tvrdnju slavnoga Miguela de Cervantesa, da je "svaki zub u čovjekovoj glavi vredniji od dijamanata".

Pročitajte više