Atentator na Tupaca iz 1994. godine napokon policiji priznao tko je naručio ubojstvo



LEGENDARNI rap umjetnik, aktivist i pjesnik preminuo je 13. rujna 1996. godine u bolnici u Los Angelesu tjedan dana nakon što je na njega izvršen atentat. Ipak, to nije bio prvi pokušaj ubojstva slavnog repera. Naime, tijekom četvrtka njujorška policija objavila je svjedočanstvo zatvorenika koji je napokon otvoreno priznao da je kriv za napad na repera 1994. godine.

Riječ je o Dexteru Isaacu koji je tada pucao na repera i opljačkao ga nakon što ga je unajmio jedan od reperskih menadžera poznat pod nadimkom Jimmy Henchman. "James "Jimmy Henchman" Rosemond dao mi je 2.500 dolara i sav nakit koji sam ukrao, osim prstena, koji je htio za sebe, nakon što sam napao Tupaca", ispričao je napadač koji se nalazi na doživotnoj robiji te je dodao da danas duboko žali zbog svega te se ispričava bližnjim članovima obitelji Tupaca, ali i Notoriousa B.I.G.-a.

Zanimljivo je i kako je pokojni 2Pac u svojoj pjesmi "Against All Odds" spomenuo osvetu Jimmyju Henchmanu.

Naime, nakon tog napada došlo je do velike svađe između dvije strane, jednih koji su stajali iza Tupaca i drugih koji su stajali iza Notoriousa, a sve to je dovelo do danas još uvijek nerazriješenog atentata na Tupaca te šest mjeseci kasnije na Notoriousa.

Pročitajte više