Atraktivna Hrvatica Stana Katić dobila ulogu u novom Jamesu Bondu

NAKON televizijske serije "24", koju bilježi kao najveći uspjeh u glumačkoj karijeri, 29-godišnja Stana Katić dobila je ponudu koja se ne odbija - zaigrat će u filmu "Quantum of Solace", novom nastavku priče o najpopularnijem agentu na svijetu, Jamesu Bondu. Njezin se lik, piše piše Stana na svojoj službenoj stranici, zove Corinne Veneau, a u filmu će ljubovati s jednim od glavnih negativaca, kojeg tumači 28-godišnji glumac Simon Kassianides, još jedno od "vrućih imena Hollywooda". Uz našu uzdanicu Stanu, Danielu Craigu, odnosno Jamesu Bondu društvo će praviti još dvije, za Hollywood relativno nove ljepotice, Olga Kurylenko i Gemma Arterton.

Stana Katić rođena je u Kanadi, ali je hrvatskog podrijetla - roditelji su joj iz Dalmacije i rođaci su splitskog glumca Sime Katića. Iako je u Hollywoodu još uvijek relativno nepoznato ime, njezino iskustvo pred kamerama svakim je danom sve veće, a dosad je glumila u nekoliko hit serija koje se prikazuju i u Hrvatskoj.

Da nije u pitanju neka nova Monika Jakišić?

Gostovala je, naime, u "Hitnoj službi" s Goranom Višnjićem, "Herojima", "JAG-u" i seriji "24", u kojoj je ostvarila zapaženu ulogu i dobila dobre kritike američkih televizijskih kritičara.

Nakon angažmana pred televizijskim kamerama, Stana kreće u filmsku karijeru - nedavno je završila sa snimanjem filma "Spirit" kojeg je režirao Frank Miller, a u kojem glume i Eva Mendes, Morgan Freeman te Scarlett Johansson. Za razliku od Monike Jakišić, Hrvatice koja se svojedobno hvalila vezom s Georgeom Clooneyem i prijateljstvima s poznatim facama (nakon čega je ustanovljeno da za nju nije čulo pola njezinih "prijatelja"), Stana se odlučila za drukčiju taktiku - u rodnoj Hrvatskoj o svojim uspjesima šuti, svjesna činjenice da će se za neki veći uspjeh doznati i bez njezinog telefoniranja medijima.

D.K.

Pročitajte više