Australcima gole pirsane grudi u Vogueu - smetaju!

AUSTRALSKI modeli Catherine McNeil i Abbey Lee Kershaw pristale su rujanskom izdanju popularnog Voguea ogoliti svoja putena poprsja kako bi reklamirale nakit, točnije, pirseve za bradavice.

Međutim, urednica australskog izdanja ovog prestižnog časopisa koji upravo u rujnu slavi pedeset godina izlaženja stopirala je editorijal i naredila fotografu Gregu Kadelu da modelima pirseve s bradavica ukloni Photoshopom. "Pirs na bradavicama je ipak malo previše eksplicitan za Vogue", rekla je Kristie Clements, žena koja australski Vogue predvodi posljednjih deset godina.

Čak četiri naslovnice krasit će ilustracije glumice Cate Blanchett

Izdanja koja u sebi kriju spomenuti editorijal krasit će prekrasna Kate Blanchett, i to u čak četiri različite kombinacije. Naslovnice sa ilustracijama lijepe glumice datiraju iz 2007. godine, a napravljene su za promociju filma "Elizabeth - Golden Age". Jedna od njih četiri će se naći u ograničenoj kolekcionarskoj ponudi i biti će smještena u posebnu zlatnu kutiju.

Recesija povećala nakladu

A australski Vogue, iako nije ni približno profitabilan kao onaj američki ili primjerice britanski, svoju nakladu u ova recesijska vremena povećao je za trideset posto, dajući svijetu do znanja da moda Australcima "život znači".

Pročitajte više