"Ave, Cezar": Povijesna smjena straže na Peristilu oduševila brojne turiste

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

POVIJESNA Smjena straže započela je u Splitu. Napunio se Peristil turistima, pripremili su mobitele da bi točno u podne "klicali" caru Dioklecijanu i supruzi Priski. Dobrodošlicu u ulozi cara je poželio student Josip Subašić dok je uz njega stajala carica, studentica Ana Sičenica.

 

Duhovitošću je Dioklecijan nasmijao turiste pa su na kraju zaista i klicali: "Ave, Cezar!" javlja Dalmatinski portal. Sve do 27. rujna goste će točno u podne pozdravljati car i carica. Riječ je o projektu u organizaciji splitske Turističke zajednice i kazališta koja se provodi preko 18 godina.  

"Budući da znamo kako su manifestacije motiv dolaska u destinaciju, onda je i cilj da našim gostima  pružimo zadovoljstvo za novac koji troše i da im ispričamo priče i provedemo kroz Palaču", kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split. 

Turisti: Savršeno

"Priska" kaže da je zadovoljna svojom dodijeljenom ulogom. "Super mi je da svake godine ima sve više gostiju, tako da se nadam da će ova sezona biti najuspješnija do sada", kazala je carica, studentica Ana.

Složni su Ana i Josip da je glavni smisao pokazati turistima koliko Split ima bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. "Dioklecijan" je još naglasio kako smatra da je ova manifestacija jedna od najboljih razglednica koja se može poslati u svijet.

S njima se slaže i španjolski par koji je čuo za smjenu straže, a sada su je i doživjeli. I zabilježili mobitelom za uspomenu. "Savršeno", poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.