Nadmašili Rammstein, ali i Miley Cyrus: Ovo je bivši bend Baby Lasagne

Foto: Instagram

BABY LASAGNA pobijedio je na Dori, no ovo mu nije prvi put da se pojavio na tom natjecanju. Glazbenik iz Umaga, pravim imenom Marko Purišić, bio je član grupe Manntra, koja se 2019. natjecala na Dori. 

Završili na četvrtom mjestu 

Marko je bio član benda Manntra od 2011. do 2016. i zatim ponovno od 2018. do 2022. Kao gitarist nastupio je s njima na Dori 2019. godine s pjesmom In The Shadows. Bend je pjesmom oduševio gledatelje te su završili na četvrtom mjestu. 

Tko je Manntra?

Manntra je rock bend iz Umaga, koji je osnovan 2011. godine, a sada ga čine Marko Matijević Sekul, Zoltan Lečei, Andrea Kert, Dorian Pavlović i Barren King.  

Svoj glazbeni stil opisuju kao "fuziju tradicionalne balkanske folk glazbe i heavy metala s elementima elektroničke glazbe", a u stvaranju često posežu za tradicionalnim instrumentima, poput sopela i tamburice. 

Uspješni u Njemačkoj 

Inače grupa je vrlo uspješna u Njemačkoj, točnije na sceni takozvanog nu-metal pravca, koji je spoj metala, punka, hip-hopa i crossovera. Zanimljivo je i da je ovo prvi hrvatski bend koji je nakon više od 30 godina ostvario plasman na Službenu top-listu albuma u Njemačkoj, prema podacima Offiziele Deutsche Chartsa. 

Nadmašili Rammstein, ali i Miley Cyrus 

Članovi grupe Manntra prošle su godine u Njemačkoj postigli velik uspjeh albumom War of the Heathens. Prema izvještaju 29. rujna 2023., uspjeli su nadmašiti tjedne rezultate brojnih poznatih izvođača, poput grupe Rammstein i Linkin Park, ali i izvođača poput Harryja Stylesa i Miley Cyrus. 

Podsjećamo, osim pjesme Rim Tim Tagi Dim, kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, Baby Lasagna izbacio je i singlove Don't Hate Yourself, But Don't Love Yourself Too Much te IG Boi. 

Pročitajte više