Baby Lasagna sad ima nevjerojatnih 43% šansi za pobjedu na kladionicama!

Foto: Wojciech Pędzich/Wikimedia Commons

Baby Lasagna sad ima nevjerojatnih 43% šansi za pobjedu na Eurosongu prema eurovizijskim kladionicama. Drugoplasirana Švicarska ima 20%, a trećeplasirana Ukrajina tek 8%.

Lasagna je oduševio nastupom u prvoj polufinalnoj večeri te mu otad šanse na kladionicama samo rastu, a sad je dosegnuo svoj rekord.

Povijesni uspjeh Hrvatske?

Hrvatska ove godine ima priliku ostvariti povijesni rezultat jer je Lasagna već tjednima favorit za pobjedu prema svim eurovizijskim kladionicama. Šanse za pobjedu su mu nakon svake odrađene probe samo rasle.

Hrvatska se u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga natjecala protiv predstavnika Cipra, Srbije, Litve, Irske, Ukrajine, Poljske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbajdžana, Australije, Portugala i Luksemburga.

Prvi put u polufinalima nastupila je i zemlja domaćin te dio Big 5 pa smo u prvoj večeri vidjeli i predstavnike Švedske, Velike Britanije i Njemačke. Međutim, ove zemlje ne predstavljaju konkurenciju drugim zemljama u polufinalu s obzirom na to da već godinama zbog pravila natjecanja ulaze direktno u finale.

Druga polufinalna večer

U drugom polufinalu, koje je na rasporedu večeras, natjecat će se Malta, Albanija, Grčka, Švicarska, Češka, Austrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška i Nizozemska te preostali predstavnici Big 5 - Francuska, Italija i Španjolska.

Finale se održava 11. svibnja.

Pročitajte više