Bafta: 1917 je najbolji film, Phoenix najbolji glumac...

Foto: Press

POVIJESNI film "1917" dobio je britansku nagradu Bafta za najbolji film i najbolju režiju, a među glumcima u nedjelju navečer na 73. svečanosti britanskim filmskim nagradama ovjenčani su Rene Zellweger i Joaquin Phoenix. 

Film "1917" koji prati put britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu osvojio je Baftu za najbolji film, a redatelj Sam Mendes za najbolju režiju. 

Priča o Prvom svjetskom ratu već je osvojila dvije nagrade Golden Globes i nominirana je za Oscare.

Redatelj Sam Mendes tako je pobijedio u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film Irac (The Irishman), Todda Philippsa koji je bio nominiran za film Joker, Quentina Tarantina koji se natjecao filmom Bilo jednom u Hollywoodu (Once Upon a Time... in Hollywood) te Bong Joon-Hoa koji je bio nominiran filmom Parazit.

Američka glumica Renée Zellweger dobila je nagradu Bafta za najbolju glumicu za svoju interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu Judy.

Za tu ulogu je Zellweger (50) već osvojila nominaciju za Oscar i ubrala je svoj Golden Globe. Za Baftu su se natjecale i Jessie Buckley u filmu Divlja ruža (Wild Rose), Scarlett Johansson Priča o braku (Marriage Story), Saoirse Ronan (Kćeri doktora Marcha) te Charlize Theron (Skandal).

Američki glumac Joaquin Phoenix osvojio je Baftu za najboljeg glumca za svoju interpretaciju u filmu Joker. Taj 45-godišnji američki glumac također će se natjecati za Oscara u ulozi Jokera, a osvajanjem Bafte pomeo je konkurenciju: Leonarda Di Caprija (Once Upon a Time... In Hollywood), Adama Drivera (Marriage Story), Jonathana Prycea (Joker) i Tarona Egertona (Rocketman).

Pročitajte više