Bajaga i Instruktori u sklopu velike turneje stižu u Rijeku

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U sklopu velike slavljeničke koncertne turneje Samo nam je ljubav potrebna kojom bend proslavlja 40 godina postojanja, Bajaga i Instruktori održat će 20. prosinca koncert u riječkoj Dvorani mladosti, objavio je organizator koncerta. 

Nedavno je Bajaga u manje od 24 sata rasprodao koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture, nakon čega su najavljeni zagrebačka Arena 19. listopada i splitske Gripe 23. studenoga. 

Dvorana mladosti bit će prilika za sve fanove da uživaju u cijelom opusu benda, od legendarnih starih hitova poput Tišina, Ti se ljubiš (na tako dobar način) i Sa druge strane jastuka do najnovijih singlova, i na taj način proslave 40. godina djelovanja benda.

Bogata karijera

U tih 40 godina, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim pjesmama zauvijek se upisao u srca mnogih generacija, a iza njegove grupe je 13 studijskih albuma. 

Nakon velikog uspjeha prvog albuma Pozitivna geografija uslijedili su albumi s još većim uspjesima, kao što je drugi album Sa druge strane jastuka na kojem su bili hitovi poput Zažmuri, 220 u voltima, Dvadeseti vek, Dobro jutro džezeri i dr.

Treći album Jahači magle izlazi 1986. godine s hitovima 300 na sat, Samo nam je ljubav potrebna i 442 do Beograda, a nakon dvije godine i Prodavnica tajni s legendarnim stvarima Plavi safir, Gore-dole, Verujem, ne verujem i Godine prolaze...

Uslijedili su albumi Neka svemir čuje nemir, koji predstavlja kombinaciju studijskog i live albuma, Muzika na struju, Ni na nebu ni na zemlji, koji najvećim dijelom čini filmska glazba, te Od bižuterije do ćilibara, Zmaj od noćaja, Šou počinje u ponoć, Daljina, dim i prašina, U sali lom i Ovaj svet se menja.

Pročitajte više