Bajaga iz Tvornice kulture krenuo na slavljeničku turneju povodom 40 godina karijere

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL

Legendarni Bajaga i Instruktori proslavili su 40. obljetnicu svog prvog i kultnog albuma Pozitivna geografija u četvrtak u Tvornici kulture, odakle kreću na turneju Samo nam je ljubav potrebna u sklopu koje će održati 40 koncerata za 40 godina karijere.

Unatoč činjenici da je prošlo četrdeset godina od kad je Bajaga prvi put predstavio svoj bend i prvi album u zagrebačkom Kulušiću, energija koja je sinoć prostrujala Tvornicom kulture bila je zarazna. Od prvih akorda pjesme Pustite me druže, preko Marlene, Tamare, Poljubi me i Tekile gerile, svaka pjesma bila je dočekana s gromoglasnim pljeskom i pjevanjem publike, objavio je organizator koncerta Music time. 

Bajaga nije propustio priliku podsjetiti na svoje skromne početke i posebnu vezu s Kulušićem, mjestom gdje je sve počelo prije 40 godina. "Koncert u Kulušiću nije bio posjećen kao ovaj, bilo je i treme jer je bio prvi, ali ispalo je odlično. Pokušali smo večeras vratiti publiku u to vrijeme i mislim da smo uspjeli", rekao je Bajaga nakon koncerta.

Još tri koncerta u Hrvatskoj

"Nije jednostavno napraviti koncert s jednim albumom, ali mislim da smo našli pravu mjeru da napravimo dobar koncert, ubacili smo i neke pjesme koje su starije od 1984., baš kako smo svirali u Kulušiću tada. Neke pjesme, poput Kosooke, nismo svirali 30-ak godina, tako da je i nama ovo bilo vraćanje u prošlost", dodao je.

Jedino su pravilo prekršili pjesmom Samo nam je ljubav potrebna, jer je to naziv turneje koja kreće nakon ovog koncerta, u sklopu koje će održati 40 koncerata za 40 godina karijere. Za sve obožavatelje koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za remake prvog Bajaginog koncerta održanog u Kulušiću 1984. bit će organizirani koncerti u zagrebačkoj Areni 19. listopada, u splitskoj dvorani Gripe 23. studenoga i u riječkoj dvorani Mladost 20. prosinca.

Pročitajte više