Bajkovita zima između dva Božića i dvije Nove godine u Novom Sadu

Foto: Press

NOVI SAD, Újvidék ili Neusatz već tri stotine godina prostor je raznolikog i bogatog kulturnog nasljeđa mnogih naroda koji u njemu žive. Jedna od deset najboljih europskih turističkih destinacija u 2016. godini i europska prijestolnica kulture za 2021. godinu, ove zime otvorit će ne samo svoja vrata za sve posjetitelje, već i svoje srce svima koji nađu načina uživati u Novosadskoj zimskoj bajci.

Novi Sad dočekuje zimu i zimske blagdane sukladno titulama i epitetima koje nosi.

Dođite u grad muzeja, galerija, arhitekture, najrazličitijih i najšarenijih manifestacija poput internacionalno nagrađivanog i prepoznatljivog glazbenog festivala EXIT, u grad sjajnih domaćina, dođite u jedan od rijetkih gradova čije ime stranci koji su ovdje boravili, izgovaraju s osmehom i uvjerite se zašto.

Pozivamo vas da prve, blagdanske trenutke dolazeće 2017. dočekate u Novom Sadu, proslavljajući dva Božića i dvije Nove Godine. Između dva Božića, između julijanske i gregorijanske Nove godine, u Novom Sadu živi vrijeme radosti, sretnih trenutaka, darivanja i dijeljenja. U vrijeme zimskih blagdanskih svečanosti novosadski trgovi i ulice su koncertni podiji i dvorane, mjesta univerzalnih poruka, ljubavi, sreće, darivanja, mjesta otvorenog srca za sve ljude. Novosadska Božićna ulica, glazba i ples, sreća i darivanje, zadovoljstvo i uzajamnost, nekonvencionalnost i otvorenost, tolerancija i prihvaćanje, kreativnosti i nova iskustva, postavit će Novi Sad u vaša srca zauvijek.

U novogodišnjoj noći, dopustite sebi neponovljivo iskustvo uživajući u tradiciоnalnom Novogodišnjem koncertu na Trgu slobode, u pjesmi i igri, neposrednoj radosti i opuštenoj atmosferi. Događaj je tradicionalno postao mjesto susreta starih prijatelja rasutih po svijetu i mjesto novih susretanja iz kojih se rađaju neka nova prijateljstva ili buduće ljubavi. Zato već sada svojim prijateljima zakažite susret u Novom Sadu na mjestima koja već znate ili koja želite upoznati i zajedno uđite u Novo ljeto.

Izazivamo vas da ne odolite Novogodišnjoj toplini ravničarskog grada, ne prepustite se tumaranju ulicama i pjesmi njenih svirača, ne uzvratite osmijeh slučajnim prolaznicima, ne razmijenite iskru i ne osjetite blagdansku euforiju u gužvi i žurbi na tržnicama, ne zastanete pred uličnim crtačima, da prođete Božićnom ulicom a da svojim osjetilima ne darujete uživanje u vojvođanskim slatkišima, da ne kušate neka od brojnih domaćih vina ili raznolikih tradicionalnih jela koja su savršena i neponovljiva kombinacija kuhinja od Beča do Istanbula.

Zašto ne propustiti bajkovitu zimu u Novom Sadu?

Zato što će prvi puta, Novi Sad svojim sugrađanima i svima koji se u njega upute tijekom prosinca i siječnja, ponuditi pravu bajku u samom centru grada, turističku, zabavnu i zaista magičnu.

Novosadski Trg slobode biti će "Novosadski Winterfest" – mjesto na kojem ćete moći ugrijati se i pjesmom i hranom i divnim ambijentom, biti humani, zapjevati, ponijeti suvenir, uživati u umjetnosti, kući ponijeti pravu zimski mirišljavu jelku, kao i da se prvi puta nakon 50 godina, novosadskim centrom provozate kočijama.

Bajka se ovdje ne završava..

Fijaker vas može odvesti i do "Ledene šume" u koju će se tijekom dana blagdana pretvoriti čuveni novosadski "Dunavski park". Klizalište će biti sve njegove staze i ova ledena oaza usred ravnice, bit će pravi obiteljski događaj.

Zato vas još jednom izazivamo da ove zime ne odolite Novogodišnjoj toplini ravničarskog grada, da ne dođete u Novi Sad, da vas Novosađani ne osvoje i da nikada ne poželite vratiti se! 

Više informacija na sajtu Turističke organizacije Novog Sada http://novisad.travel/

Pročitajte više