Bajkoviti povratak Pepeljuge u londonski Royal Albert Hall

Foto: Profimedia

Pozornica londonskog Royal Albert Halla pretvorena je u začaranu šumu, naseljenu gnomovima, šumskim stvorenjima i više od 90 balerina.

Nakon prisilne četverogodišnje pauze zbog pandemije covida-19, balerine Engleskog nacionalnog baleta vraćaju se izvedbama spektakularne predstave "Pepeljuga", jedne od najvećih predstava ovog baletnog društva.

Prodaja ulaznica za ovogodišnju "Pepeljugu" porasla je za 20 posto u odnosu na 2019. godinu, rekao je glasnogovornik. Oko četiri tisuće mjesta u publici okružuju veliki prostor kružnog oblika za izvedbu, što daje produkciji upečatljiv dojam.

"Mislim da ljudima zaista treba umjetnost u životu", rekla je 28-godišnja Precious Adams, rođena u Sjedinjenim Državama. Adams debitira u naslovnoj ulozi.

Iza pozornice se čuje žamor uzbuđenja dok se plesači razgibavaju uoči nastupa u Royal Albert Hallu, prepoznatljivoj zgradi kružnog oblika od crvene cigle s kupolastim krovom u londonskoj četvrti Kensington. Plesanje u tom prostoru je čarobno iskustvo s obzirom na 152-godišnju povijest održavanja velikih kulturnih događaja, rekla je Adams. 

Poput većine onih koji na kazališnim daskama zarađuju za život, Adams je bila na prisilnoj pauzi tijekom pandemije i strahovala je da možda više nikad neće plesati pred publikom.

"Poseban je osjećaj biti s druge strane toga i konačno proživjeti ovo", rekla je Adams.

Pročitajte više