Baka Milana Borjana: Bila sam ljuta, što ćeš spominjati Krajinu? Baba ti je Hrvatica

Screenshot: Nova Tv

GOLMAN kanadske reprezentacije Milan Borjan izjavio je da je dobio više od 2500 poruka hrvatskih navijača u kojima su ga vrijeđali. Borjan je postao glavna tema utakmice zbog svojih izjava da je rođen u Krajini, a ne u Hrvatskoj.

Borjan je tijekom utakmice s Hrvatskom dobio niz neprimjerenih reakcija, a navijači su razvili i transparent s traktorom. Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je podrijetlom, Kričke kod Drniša, i tamo razgovarala s Borjanovom bakom Šteficom.

"Ja sam bila odmah ljuta. Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli?" rekla je.

Na opasku reporterke kako se čini da u toj obitelji nema mržnje baka je odgovorila: "Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire."

"Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", rekao je Borjan jednom prilikom.

Pročitajte više