Balaševićev sin snima film u kojem se pojavljuje lik iz Đoletove pjesme

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

SIN slavnog srpskog kantautora Đorđa Balaševića Aleksa Balašević objavio je da snima film u kojem će se pojaviti i lik iz pjesme njegova oca, Čovek sa mesecom u očima.

Film se zove Megdan, a srpski glumac Vojin Ćetković je dobio ulogu tog "čovjeka s mjesecom u očima". Aleksa Balašević je na svom Instagram profilu podijelio i nekoliko slika sa snimanja Megdana, filma za koji je on sam pisao scenarij i koji će režirati Todor Chapkanov.

Snimanje filma s likom iz Balaševićeve pjesme nastale 1993. godine, kako tvrdi Aleksa, bila je upravo ideja njegova oca i on mu je sada odlučio ispuniti tu želju. U filmu je glavni lik redar u lokalnom kafiću koji želi postati slavni borac, a Đoletov lik je bivši ratni veteran sa znanjem borilačkih vještina koji jedino u sportu vidi svoju budućnost i ima sporednu ulogu.

"Velika Đoletova želja"

"Vojin Ćetković je čovjek s mjesecom u očima. Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je: 'Znaš kako, nije svijet baš premali kao što nekom odgovara, a ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko s nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pjesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pjesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti", napisao je Aleksa na Instagramu.

Aleksi je otac Đorđe rekao da će baš Vojin Ćetković biti taj koji će odigrati ulogu savršeno. "On pogledom može svašta proizvesti, mislim da mu neće biti pretjerani problem da proizvede i taj mjesec. On je ogroman glumac, ali prije svega je ono na što ćeš veoma rijetko nalijetati, on je od onih ljudi s kojima čovjek može sjesti", piše Aleksa i naglašava da će film biti most između država u regiji i u svijetu.

"Most koji nosi poruku da je za normalnog čovjeka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... Nek barem na sekundu umiri regiju, a kamoli svijet", zaključio je Aleksa.

Pročitajte više