Barbie i Ken prekidaju nakon 43 godine

POPUT J.Lo. i Bena Afflecka, gotova je romansa između Barbie i Kena.

Nakon što su 43 godine slovili kao jedan od najljepših parova na svijetu, savršeni par od plastike prekida svoju vezu.

"Menadžer" para Russell Arons, potpredsjednik marketinga u Mattelu, izjavio je da su Barbie i Ken zaključili kako je "došlo vrijeme da provedu neko vrijeme razdvojeni".

"Kao i kod drugih slavnih parova, i njihova holivudska romansa došla je do svršetka", izjavio je Arons, dodajući kako će "par ostati u prijateljskim odnosima".

Arons je opovrgao glasine prema kojima je razlog prekida Cali (od California) Girl Barbie koja se upravo pojavila u prodaji.

Kako bi što bolje ilustrirala svoj status slobodne djevojke, Cali Barbie uvijek će biti odjevena u kratke hlaćice i gornji dio bikinija, a imat će i piercing te tamniji ten.

Barbie, najpopularnija modna lutka na svijetu, upoznala je Kena, kako navodi proizvođač igračaka Mattel, na setu za snimanje reklame 1961. i od tada su bili nerazdvojni.

Arons je u svojoj izjavi za novinstvo dao naslutiti da uzrok raskida djelomično leži u tome što se Ken nikako nije mogao odlučiti za brak.

A silne varijante Barbie koja se udaje samo ukazuju na ono što si je ona najviše željela, objasnio je Arons.

Drugi mogući uzrok je Barbikina karijera.

Lutka rođena kao Barbie Millicent Roberts 1959. godine bila je sve - od rock-zvijezde do vojne liječnice - a trenutno se prodaje u više od 150 zemalja

Prema navođenju Mattela, svake se sekunde negdje u svijetu prodaju tri lutke Barbie.

A što će biti s Kenom, pitaju se obožavatelji?

"On će krenuti nekim drugim putovima", rekao je Arons.

Pročitajte više