Kako se može glasati za Baby Lasagnu?

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

VEČERAS je prva polufinalna večer Eurosonga, a Baby Lasagna nastupa sedmi s pjesmom Rim Tig Tagi Dim. Hrvatska ove godine ima priliku ostvariti povijesni rezultat jer je Lasagna već tjednima favorit za pobjedu prema svim eurovizijskim kladionicama.

Ako ste planirali glasati za Baby Lasagnu, možete to učiniti preko službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili preko internetske stranice www.esc.vote. Naravno, kao i svake godine, može se glasati i SMS-om i pozivom. Kao i svake godine, za Lasagnu ne možete glasati iz Hrvatske.

Poziv možete uputiti na broj 06155 + redni broj pjesme (1-15), a SMS na broj 666555 s rednim brojem pjesme (1-15). Cijena poziva iznosi 0.50 € za fiksne mreže i 0.67 € za mobilne mreže, dok SMS poruka košta 0.49 € s uključenim PDV-om.

Uvedene promjene

Ove godine dogodile su se i neke promjene u načinu glasanja.

U polufinalima natjecatelji ovise isključivo o glasovima gledatelja. Fanovi u zemljama koje ne sudjeluju na Eurosongu imat će gotovo 24 sata za glasanje. Glasanje za njih se otvara nakon druge generalne probe za svako polufinale i finale te ostaje otvoreno sve do početka live emisije.

Žiri za polufinala daje bodove nakon generalnih proba, no oni će se uzeti u obzir samo u slučaju da s glasanjem gledatelja nešto ne bude u redu. U finale iz svakog polufinala ulazi po 10 najboljih pjesama te velika petorka i domaćin.

Prvi put poslije 13 godina glasanje u finalu će biti otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista, odnosno produženo je vrijeme glasanja. U finalu mogu glasati gledatelji svih zemalja koje se natječu.

Pobjednik Eurosonga bira se glasovima nacionalnih žirija (49.4%) i publike (50.6%). Neće biti promjene u prezentaciji rezultata. Ako prvo i drugo mjesto bude izjednačeno po broju ukupnih bodova, pobjednik je onaj kojem je publika dala više bodova.

Pročitajte više