Barron Trump ima 18 godina i preko 2 metra. Kažu da je "pristojan i vezan za mamu"

Foto: Profimedia/EPA

Barron Trump debitirao je na televiziji kad je imao samo dva mjeseca. Njegovi ponosni roditelji dopustili su Gayle King, koja je tada radila u emisiji Oprah Winfrey,  da dođe i guguće nad njim u penthouseu obitelji Trump vrijednom 100 milijuna dolara.

Melania Trump tada je hvalila očinske instinkte svog supruga: "On je nevjerojatan. Uzima Barrona ujutro kad se probudi i dovede ga u svoju sobu pa zajedno gledaju TV i čitaju novine." Zatim su prikazali veliku dječju sobu bebe Barrona prepunu igračaka i s pogledom na Manhattan.

Donald je zatim od dadilje posudio svog sina, odjevenog u lepršavu staromodnu haljinu za dječaka, kako bi ga mogao držati pred kamerama. "Vidite li vi ove male nježne rukice", tepao je biznis tajkun svom sinu.

"Dakle, Donalde, ti nemaš ništa protiv mijenjanja pelena, samo to nisi morao činiti. Znaš li kako se to radi?" upitala ga je novinarka. "Mogao bih, da", odgovorio je otac petero djece, ali nije to dokazao jer je Barron počeo plakati i Trump ga je odmah vratio majci.

Visok preko dva metra i jako vezan za mamu

18 godina kasnije, Barron je poprilično narastao. Prestigao je svog oca s preko dva metra visine, ali još uvijek je jako vezan za mamu, piše Daily Mail. Jučer je postao punoljetan, nakon djetinjstva koje nije moglo biti emocionalno jednostavno s njegovim ocem.

Prvi dječak koji je odrastao u Bijeloj kući od JFK-a mlađeg 1963. godine, proživljavao je skandal za skandalom s majkom koja je bila izrazito zaštitnički nastrojena. U siječnju 2018. nije imao ni 12 godina kada su u medijima osvanule tvrdnje porno zvijezde Stormy Daniels da je imala aferu s Donaldom samo četiri mjeseca nakon Barronovog rođenja.

Tijekom njegova predsjedničkog mandata Trumpovi najgorljiviji kritičari čak su koristili dječaka kao sredstvo napada na njegovog oca. Komičarka Rosie O'Donnell, koja je s razlogom mrzila Trumpa jer ju je jednom nazvao "svinjom" i "degenerikom", podijelila je video 2016. u kojem iznosi potpuno neutemeljene tvrdnje da Barron ima autizam.

Zapravo, uvrede upućene Barronu postale su toliko teške da je Chelsea Clinton stala u njegovu obranu i tvitala: "Barron Trump zaslužuje priliku koju ima svako dijete - biti dijete."

Ljubazan i pristojan

Iako se 2015. pohvalio da se "uvijek ponosio time što je dobar otac", biografi kažu da se Donald složio s Melanijom da se, ako ona rodi djecu, ne bi aktivno uključivao u njihov svakodnevni odgoj (Trump nije bio ni u rađaonici, iako je predložio ime Barron za dječaka).

Melania je imala pomoć dok je Barron bio vrlo malen, no kasnije je inzistirala da ga odgaja uglavnom sama - uz znatnu pomoć svojih slovenskih roditelja. Dok su neki, uključujući i Melaniju, tvrdili da vide veliku sličnost između Donalda i Barrona, drugi inzistiraju na tome da je on vrlo različit u jednom ključnom pogledu.

"Ne mogu se načuditi koliko je Barron ljubazan i pristojan. On je jednostavno divno dijete", rekla je za Daily Mail Stephanie Grisham, bivša tajnica za tisak Bijele kuće i nekadašnja šefica Melanijinog osoblja. Grisham je dodala da je vidjela definitivnu razliku između Barrona i njegove puno starije polubraće i sestara - među kojima su Ivanka, Donald Jr., Eric i Tiffany.

Melania je uvijek ugađala Barronu. Jednom je priznala da mu je dopuštala da crta po zidovima svoje sobe jer se bojala da će u suprotnom ugušiti njegovu kreativnost. "Njegova mašta raste i postaje važna", rekla je za časopis Parenting 2012., dodajući da mladi Baron ima cijeli kat Trump tornja samo za sebe.

Uvijek na prvom mjestu svoje mame

Noću bi Melania mazala njegovu kožu hidratantnom kremom od kavijara. Dječak je s pet godina objavio da želi postati biznismen poput svog oca i da radije nosi odijelo i kravatu nego traperice i majicu kratkih rukava.

"On ima vrlo snažan um. Neovisan je, samouvjeren i točno zna što želi", rekla je Melania za Parenting tada. Godine 2016., kada je Barron imao 10 godina, dala je još jedan intervju, ovaj put za Us Weekly, rekavši publikaciji da je većinu vremena bila kod kuće s Barronom i da ga "uči tradiciji i pravim vrijednostima".

Prema riječima Stephanie Grisham, za obiteljski orijentiranu Melaniju Barron je uvijek bio na prvom mjestu. "Odgajala ga je na svoj način, ali također je napravila sjajan posao u tome što ga je zaštitila od svega."

Barron se školovao u elitnim i najskupljim privatnim školama, uključujući Columbia Grammar & Preparatory School na Upper West Sideu na Manhattanu, gdje bi ga njegova majka vozila u školu i iz škole u SUV-u s vozačem. Također bi mu svakog jutra kuhala doručak i pripremala mu ručak.

Voli nogomet i računala

Imao je samo 10 godina kada je njegov otac postao predsjednik i, kao prva dama, Melania je morala razmišljati o odustajanju od vrlo privatnog i neovisnog života koji je njegovala u New Yorku. Poznato je da je inzistirala na tome da ostane u Velikoj Jabuci prvih pet mjeseci predsjedništva kako bi Barron mogao završiti školsku godinu.

Melania je nastavila kršiti konvenciju Bijele kuće - nije slala Barrona u školu Sidwell Friends gdje su se školovala djeca prethodnih predsjednika, uključujući Clintonove, Busheve i Obame.

Umjesto toga, Trumpovi su se odlučili da Barron pohađa biskupsku školu St. Andrew's s 50.000 dolara godišnje u Potomacu u Marylandu. Neki Trumpovi kritičari nisu mogli odoljeti da se ne iskaljuju na Barronu, rugajući se njegovoj kosi, odjeći i visini.

Međutim, Barron je ubrzo otkrio nogomet koji mu je odvukao pažnju. Godine 2017. pridružio se kategoriji do 12 godina profesionalnog tima DC Uniteda, igrajući u veznom redu i impresionirajući igrače glavne momčadi. Ostali njegovi interesi uključuju tenisice - ima impresivnu kolekciju - i računala.

Govori slovenski

Zapravo, njegov je otac 2022. tvrdio da je Barron brzo uspio provaliti u njegovo računalo kada mu se zaključalo tijekom konferencije te godine. Toliko mlađi od svoje braće i sestara da je zapravo bio jedinac, Barron se najbolje slaže s Tiffany, kažu upućeni.

Ubrzo je naučio toliko dobro govoriti slovenski, materinji jezik svoje majke, da je mogao telefonirati sa svojom bakom, koja je umrla u siječnju, i nije morao pribjegavati engleskom tijekom njihovih razgovora. Melanijini roditelji, Viktor i pokojna Amalija Knavs (bivši trgovac automobilima i tekstilna radnica), preselili su se iz Slovenije u Ameriku kako bi bili sa svojom kćeri i unukom. Bili su vrlo bliski s Barronom.

People je u ožujku pisao da Barron ima osobnost svoje majke "On je tih i sramežljiv, a ona mu je bila dobra majka sve ove godine", rekao je izvor. Što se tiče njegovog odnosa s Donaldom, kroničar Bijele kuće Michael Wolff kontroverzno je 2019. ustvrdio da Trump zamjera svom sinu što je postao viši od njega, dodavši: "Njegov sin zapravo uopće nije dio njegova života."

No Stephanie Grisham, koja je vidjela obitelj u intimnom okruženju, snažno osporava bilo kakvu percepciju odnosa oca i sina kao neprijateljskog ili distanciranog. "Vidjela sam Barrona kako provodi puno vremena sa svojim ocem u rezidenciji Bijele kuće. Stalno su se šalili."

Što je sljedeće za Barrona?

Ove bi godine trebao diplomirati na obližnjoj Oxbridge Akademiji vrijednoj 41.500 dolara. Školu je 2011. utemeljio milijarder William Koch, brat republikanskih donatora Charlesa i Davida Kocha (koji je prošle godine napustio Trumpa kako bi podržao njegovu suparnicu Nikki Haley).

Što je sljedeće za Barrona? Upućeni kažu da će ići na koledž, ali ne žele nagađati gdje ili o drugim budućim planovima. Međutim, jedno je pouzdano predviđanje: gdje god Barron idući put ode, njegova će se majka preseliti s njim.

Pročitajte više