Baš nema sreće: Papa Franjo se spotaknuo i pao na stepenicama Trga svetog Petra

Screenshot: YouTube

PAPA FRANJO spotaknuo se i pao dok se penjao stubama na Trgu Svetog Petra u subotu. Vrhovni poglavar Katoličke crkve ublažio je pad rukama, a zaštitari pored njega odmah su reagirali i podigli ga s poda. Iako je okupljeno mnoštvo počelo vikati i uzdisati nakon njegovog pada, čini se da je cijeli događaj najmanje uznemirio upravo Papu, koji se popeo do oltara i održao propovijed.

Ovo mu nije prva takva nezgoda. U ožujku 2013. godine sastao se s kardinalima u predvorju svoje službene rezidencije, Papu je pozdravio jedan od kardinala, a kada se ustao da mu zahvali, Papa se spotaknuo o halju i zamalo pao, no sve je završilo smijehom i zagrljajem. Prije mjesec dana, pri povratku iz Amerike, pao je prilikom ulaska u avion, a kao krivac za pad tada je označen snažan vjetar koji je puhao.

Papa Franjo na čelu je Katoličke crkve od 2013. godine, a u posljednje vrijeme aktivniji je nego ikada. Jučer je izašao njegov prvi rock album "Wake Up". Na njemu se nalaze najpoznatije Papine propovijedi popraćene ritmovima repa, rocka i latino glazbe. 

 

Pročitajte više