Beba Balašević neće obilježiti godišnjicu smrti svog oca: To je gotovo uvredljivo...

Foto: Facebook

STARIJA kći Đorđa Balaševića Jelena Beba Balašević na Facebooku je napisala da se u njihovoj kući nikada nije prakticiralo obilježavati dan kada "netko njihov ode s ovog svijeta". Objasnila je kako to nije zbog nedostatka poštovanja, nego upravo suprotno. Oglasila se ususret godišnjici smrti njezinog oca i obožavateljima uputila posebu molbu.

"Tog nekog sjećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesme koju ste komentirali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... I ne, NIJE ti potreban taj datum u godini da bi obilježio svoje sjećanje na tog nekog", započela je Jelena.

"Od svih prelijepih i predragocjeninih dana koje provedeš s tim nekim, gotovo je uvredljivo obilježavati baš taj dan. Oni koji su slušali i razumjeli Đoleta, sjetit će se da je on tu neminovnost u svom điru zvao 'formalnost koju trebam obaviti'...

Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog '...

Objavljuje Beba BalasevicSrijeda, 26. siječnja 2022.

Dan kad sam rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i kalendar... Pa sigurno možemo izabrati neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Vječitog Klinca koji nas je tolike godine radovao...", nastavila je.

"Imajte poštovanja i razumijevanja..."

Ako želimo pokazati svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voljeli nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svijet... A ne otišao s njega...

Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svijećama je mjesto, zna se gdje... Imajte poštovanja i razumijevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića... Mislim da nema potrebe dalje objašnjavati zašto... Te svijeće imaju svoj pridjev koji izbjegavam koristiti sada, ali odnosi se na lokaciju... A to nije obiteljska kuća...", dodala je.

"Svi vi ostali koji shvaćate, oprostite što se moram tako direktno obraćati... To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time tko je što od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja zaludnih koji su pogrešno doživjeli mog oca na prvom mjestu...

Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog djela izabiru obilježavati taj datum, nisu ništa shvatili Đoleta. Ne pitajte me kako znam...", zaključila je Jelena.

Podsjećamo, Đorđe Balašević preminuo je u veljači prošle godine

Pročitajte više