Belmondo je ljubio najljepše žene svijeta, a samo je s jednom ostao 19 godina

Foto: Guliver

GLUMAC Jean-Paul Belmondo doživio je duboku starost od 88 godina, a iza sebe je ostavio bogatu filmsku karijeru. 

Kao i brojni drugi slavni glumci, imao je velikog uspjeha sa ženama, a to možda najbolje dokazuje njegova posljednja ljubavna veza, s 42 godine mlađom ljepoticom. 

Misica i Playboyeva zečica s kojom je proživio drugu mladost

Kad su započeli vezu, belgijska manekenka Barbara Gandolfi imala je 33 godina, a Belmondo 75. Bili su zajedno četiri godine, a Belmondo je rekao da je s bivšom miss Belgije, koja se svojevremeno skinula i za Playboy, proživio drugu mladost. 

Čak i kad je policija pokrenula istragu oko financijskih malverzacija njegove drage, on ju je zdušno branio, pa i nakon što su njegovi bližnji posumnjali da ga lijepa Belgijanka financijski iskorištava. 

"Jako sam sretan s njom. Mene nitko ne može izmanipulirati", rekao je jednom prilikom. 

Barbara je pak njihovu vezu opisala kao "nekonvencionalnu" te je na francuskoj televiziji rekla da to nije "ljubav 16-godišnjaka, već je utemeljena na vrijednostima poput dobrote, nježnosti, povjerenja i smirenosti". 

Belmondo se ženio dva puta, a bio je i u vezama s nekim od najljepših žena svijeta. 

Prelijepa plesačica u koju se zaljubio na prvi pogled

Svoju prvu suprugu Elodie Constantin upoznao je kad mu je bilo 20 godina i, kako je govorio, u nju se zaljubio na prvi pogled. 

"Upoznao sam predivnu djevojku Elodie koja je profesionalna plesačica. Tad je počela predivna priča. Ona je postala majka moje troje djece", ispričao je u intervjuu 2013. 
Vjenčali su se pet godina kasnije, 1959. i zajedno dobili dvije kćeri i sina: Patriciju (koja je poginula u požaru 1993. godine), Florence i Paula. Njihova je ljubav potrajala do 1965., kad se Jean-Paul zaljubio u drugu, a službeno su se razveli tri godine kasnije. 

Strastvena ljubav s Bondovom djevojkom

Kad je dobio glavnu ulogu u filmu Tribu­la­tions d'un Chinois en Chine, zaljubio se u svoju partnericu, bivšu Bondovu djevojku Ursulu Andress. Zbog te su se ljubavi oboje razveli od svojih partnera. Ursula je kasnije rekla da je Belmondo bio ljubav njenog života. 

"Zbog njega sam prevarila muža. To je bilo jedini put da sam bila nevjerna muškarcu kojeg volim i ne bih to više ponovila. Jean-Paul je bio zabavan. Bio je jedan od najstrastvenijih i najpoželjnijih muškaraca na svijetu. Bio je senzacionalan, nevjerojatan, fantastičan. S njim sam upoznala svjetove koje nisam mogla ni zamisliti", ispričala je ona. 

Turbulentna veza sa šarmantnom Talijankom

Nakon strastvene veze s Ursulom zbližio se s talijanskom glumicom Laurom Antonelli, s kojom je vezu započeo 1972., a zajedno su bili do 1980. Veza im je navodno bila jako turbulentna, a Jean-Paul je, 35 godina kasnije, kad je saznao za njenu smrt, rekao da ga je to jako pogodilo. 

"Laura je bila divna partnerica s neodoljivim šarmom. Također je bila kvalitetna glumica i svi na setu su je cijenili. Želim zapamtiti samo divne zajedničke uspomene", rekao je 2015. 

Brazilska pjevačica s kojom je ostao prijatelj

Nakon prekida s Laurom započeo je vezu s brazilskom glumicom i pjevačicom Carlos Soto Mayor, koju je također upoznao na snimanju. Zajedno su se pojavili u nekoliko filmova, a veza im je trajala šest godina. Nakon prekida ostali su bliski i postali dobri prijatelji. 

Žena koju je volio 19 godina

Njegova druga supruga, 32 godine mlađa plesačica Natty Tardivel, bila je ujedno i žena s kojom je Belmondo proveo najviše vremena. Upoznali su se 1989. na Roland Garrosu, a živjeli su zajedno više od 10 godina prije nego što su se vjenčali. 

Natty je uz Belmonda bila u nekim od najtežih trenutaka njegova života. Stajala je uz njega kad je prolazio kroz smrt svoje najstarije kćeri, a upravo je Natty bila ta koja se brinula za njega kad je doživio moždani udar, nakon kojeg nije mogao hodati ni govoriti. Nakon toga ju je zaprosio i vjenčali su se 2002.

Ona mu je podarila i njegovo četvrto i posljednje dijete, kći Stellu, rođenu 2003., kad je glumcu bilo 75 godina. 

"Natty mi je dala najveći dar koji muškarac može dobiti od žene, djevojčicu poput Stelle. Ako nas život rastavi, nikad neću zaboraviti kako mi je bilo s njom i kako mi je pomagala nakon moždanog udara", rekao je u jednom intervjuu. 

Život ih je rastavio samo nekoliko godina kasnije, 2008., kad su objavili da se razvode, no ostali su u dobrim odnosima. Zajedno su proveli 19 godina.

"Naša strast nije mogla podnijeti prosječnost, zajedno smo donijeli odluku o razvodu. Još uvijek volimo jedno drugo, ali nismo više zaljubljeni. Nismo u ratu. Kad imaš nešto tako lijepo, to nikad ne smije postati ružno", rekla je Stella u intervjuu za francuski magazin Gala nakon razvoda. 

Pročitajte više