Beskućnici dobili počasna mjesta na koncertu Ennija Morriconea

Foto: FAH

BESKUĆNICI iz europskih i afričkih zemalja bili su počasni gosti humanitarnog koncerta koje je za njih u subotu navečer održao dobitnik Oscara za glazbu, talijanski skladatelj Ennio Morricone.

Dobitnik ovogodišnje nagrade Akademije za film "Mrska osmorka" (The Hateful Eights), 88-godišnji Morricone ravnao je orkestrom koji je premijerno izveo njegovu kratku skladbu nazvanu "Bog, jedan od nas".

Na koncertu su bili izvedeni i izvatci iz neke njegove najpoznatije filmske glazbe, primjerice iz filma "Misije" (1986.) redatelja Rolanda Joffea te filma "Bilo jednom u Americi" Sergia Leonea iz 1984.

Nekoliko tisuća beskućnika dobilo je počasno mjesto u dvorani Pavla VI. u prvim redovima na mjestu gdje papa Franjo održava neke od općih audijencija, a iza njih su bili vatikanski dužnosnici i drugi gosti.

"Živim u šatoru. Za mene je bilo nešto da sjedim u prvom redu", navodi Attila, 48-godišnji Mađar koji je izgubio posao građevinskog radnika u Rimu, a na koncert ga je dovela katolička humanitarna udruga.

Papa je u petak primio oko 3500 beskućnika, siromaha i izbjeglica - nekih 1500 Talijana, 1200 Francuza i 500 Nijemaca - iz dvanaest europskih zemalja, a među njima i Hrvatske, te također iz Afrike, na početku njihova trodnevnog hodočašća u okviru Jubileja milosrđa koji se završava idućeg tjedna.

Beskućnica iz Hrvatske Ljiljana Plačković rekla je da je presretna što je dobila mogućnost putovati u Rim i vidjeti Papu.

Pročitajte više