"Bezobrazluk, maltretiraju kupače": Ekipa s Bezosove jahte kažnjena kod Lastova

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog divljanja jet skijem u blizini lastovskih plaža, dvojici stranih državljana, putnika s jahti Koru i Abeona, u vlasništvu Jeffa Bezosa, na licu mjesta je izrečena novčana kazna, svakomu od prekršitelja u iznosu od po tri tisuće eura, piše Slobodna Dalmacija.

>>Razuzdali se: Pogledajte što je osoblje radilo na jahti nakon što je Bezos otišao

"Bezobrazluk, iživljavanje..."

Slobodna piše i da su kaznu platili bez pogovora. Prekršitelji su toliko iznervirali kupače ispred hotela Solitudo i Jurjeve luke, te iz uvale Kremena, da su policija i djelatnici Kapetanije u kratko vrijeme zaprimili niz dojava. "Ma to je bio bezobrazluk, iživljavanje, maltretiranje nas kupača, dođu s te glamurozne jahte, to vam je jahta onog Bezosa, i on je bio tu na Lastovu prije neki dan. I počnu izvodit pizdarije, majmunarije, zalijeću se na obalu, dođu na 30, 40 metri od nas", ispričali su domaći.

Lučka kapetanija prišla im je s upaljenim sirenama na gliseru, a prekršitelji su se zatim brzo uputili prema brodovima. 

Bezos je sa zaručnicom i prijateljima proveo desetak dana u Hrvatskoj, a onda je zemlju napustio privatnim avionom. Međutim, njegova 500 milijuna dolara vrijedna jahta i popratni brod Abeona još su u dalmatinskom akvatoriju. Nije poznato tko, osim osoblja, trenutno boravi na njoj.

Pročitajte više