Bila je članica jezivog kulta, a sad je model i teško je vjerovati kako izgleda

Foto: Instagram

LAUREN DRAIN nekad je bila članica baptističke crkve Westboro, zloglasnog kulta poznatog po širenju govora mržnje. 

Lauren je danas sasvim druga osoba, napustila je kult i promijenila način života. Postala je Instagram model, na toj društvenoj mreži prati je više od 3,8 milijuna ljudi i aktivno se bavi fitnessom te promovira zdrav način života. Postala je i medicinska sestra, a napisala je i knjigu.

Na Instagramu je sad objavila fotografiju sebe dok je još bila članica kulta i progovorila o periodu života kad je bila u kultu.

"Da, ovo sam mlada ja. Stojim na američkoj zastavi i u rukama držim gnjusne natpise. Tad sam imala možda 15 godina, mozak mi je bio ispran i bila sam indoktrinirana u jedan od najomraženijih kultova u SAD-u, ako ne i u svijetu. Da, neizmjerno se sramim i žalim zbog svojih postupaka kao tinejdžerice ispranog mozga. Svi imamo prošlost, a ovo je moja. Izgubila sam cijelu obitelj u ovom kultu, ali srećom, ja sam uspjela stvoriti pravi život izvan njega", započela je Lauren te opisala kako je svojom knjigom i brojnim TV i javnim nastupima pokušala pomoći mnogima da shvate što kult radi svojim članovima.

Pokrenula je i sigurnu mrežu koja pomaže mladima da pobjegnu iz kulta. 

"Moja kontroverzna, luda i ružna prošlost učinila me osobom koja sam danas. Naučila sam savladati brojne prepreke u životu i ne odustajati. Odrekla sam se svih uvjerenja i stavova baptističke crkve Westboro. Još sam kršćanka. No, po meni, religija je osobni izbor, izbor pun različitih uvjerenja i vrijednosti koje bi trebale ostati upravo to - osobne. Nitko ne bi trebao osuđivati ili progoniti drugo ljudsko biće ili bilo koju grupu pojedinaca na temelju njihovih osobnih uvjerenja. Ja sam protiv svih oblika nasilja, diskriminacije, vršnjačkog nasilja ili netrpeljivosti usmjerene na nekog drugog, iz bilo kojeg razloga", zaključila je.

Pročitajte više