Bila je najdeblja žena na svijetu s 307 kilograma, pogledajte kako sada izgleda

YouTube: Screenshot

AMERIKANKA Pauline Potter prije osam godina proglašena je najdebljom ženom na svijetu. Tad je težila 292 kilograma.

Njena priča javnosti je predstavljena nešto kasnije u TLC-ovoj emisiji "My 600lb life", a tada je imala čak 307 kilograma.

Prilikom sudjelovanja u emisiji smanjila je kilažu na 112 kilograma, što je za nju bio ogroman uspjeh, no on nije dugo potrajao. Nakon što je završila sa snimanjem emisije, Pauline se vratila starim navikama.

Kad su producenti u nastavku emisije "My 600lb Life: Where Are They Now?" obišli bivše sudionike kako bi provjerili što je bilo s njima, Pauline je s 112 kilograma došla na 132. Više od kilaže gledatelje je šokirao njen nemarni stil života.

Kad je težila 300 kilograma, nije mogla sama raditi ništa osim jesti i obrisati se nakon obavljanja nužde. Kretala se samo u iznimnim situacijama, a njen sin Dillon joj je kuhao i čistio za njom. 

Iako je stalno govorila da želi smršavjeti i da bi dala sve samo da može živjeti normalan život, nije činila puno toga da stvarno tako i bude. Najbolji dio dana bilo joj je vrijeme za jelo, a priznala je da je s prejedanjem počela još kao dijete, kad su joj se roditelji razveli. Otkrila je da ona i njena mama nisu imale novca pa su si jedva mogle priuštiti hranu.

Kako su joj se roditelji kasnije pomirili, financijska situacija se popravila pa su mogli normalno živjeti, no Pauline je nastavila s prejedanjima kad god bi bila u prilici. Tako je već sa 17 godina imala 136 kilograma, a nakon što je postala majka u 29. godini, težila je 226 kilograma.

Tijekom prve emisije Pauline je mršavjela prema programu dr. Younana Nowzaradana, no predstavljala mu je veliki problem svojim ponašanjem. Nakon ugradnje premosnice na želucu nije htjela ustati iz kreveta pod izgovorom da je sve boli i da ne može ništa sama, čime je riskirala stvaranje krvnih ugrušaka.

"Samo smišljaš izgovore i opravdanja koja nisu prihvatljiva. Želim te vidjeti kako izlaziš iz ove sobe", rekao joj je liječnik.

Kada je napokon počela nešto poduzimati, osjetila je bolove u koljenima pa je postala ovisna o tabletama protiv bolova. Nakon toga završila u bolnici zbog sepse jer je njena ovisnost uzrokovala prsnuće čira i ulazak bakterija u krvotok. Oporavila se i od toga te je podvrgnuta zahvatu uklanjanja viška kože kada je došla na 112 kilograma. Kada ju je liječnik ponovno posjetio, udebljala se na 132 kilograma te je počela preskakati fizikalne terapije.

Zbog toga ju je liječnik izbacio iz programa. "Njezino autodestruktivno ponašanje i dalje je problem. Ona za sada nema namjeru mijenjati se. Samo se nadam da Dillon neće uskoro sahraniti svoju majku", rekao je Nowzaradan.

55-godišnja Pauline sada živi sa sinom u rodnom Sacramentu. Na Facebooku objavljuje fotografije na kojima izgleda i mršavije nego prije, no nije poznato koliko kilograma ima danas, piše Daily Mail.

Pročitajte više