Bila je seks simbol Jugoslavije, evo kako izgleda i čime se bavi danas

Foto: YugoPapir

NEKADAŠNJA Miss Jugoslavije, Slovenka neopisive ljepote koju je set golišavih fotografija koštao krune na izboru za Miss svijeta 1983. godine, iza sebe ima dugu i uspješnu manekensku karijeru, a odlično izgleda i danas.

>>Bilo jednom u Jugoslaviji: Kako je miss Juge 1983. "prevarena" na izboru za Miss svijeta<<

Bernarda Marovt je te 1983. godine bila jedna od favoritkinja za najljepšu ženu svijeta, no nekoliko dana prije natjecanja u Londonu u Daily Mirroru osvanula je njezina golišava fotografija. U kontroverznom finalu Bernarda je proglašena za Miss fotogeničnosti, iako su mnogi smatrali da je trebala ponijeti krunu.

Nakon toga, nastavila je s radom u Zagrebu i Ljubljani, a 1990. godine proglašena je top modelom Italije. Dvije godine kasnije dobila je laskavu titulu top modela Europe, a 2000. godine ženski magazin Jana proglasio ju je najljepšom Slovenkom 20. stoljeća. Na vrhuncu modne karijere zarađivala je 3000 dolara po reklami, a uspoređivali su je čak i s Madonnom.

2000. godine u Sloveniji je otvorila manekensku školu za mlade, Bernie Models Modeling School, a već devet godina u toj zemlji organizira i Fotomodel Bernie Models. Osim toga, vlasnica je modne agencije u Milanu, a živi na relaciji Slovenija-Italija.

Na službenom profilu škole povremeno osvane i poneka njezina fotografija, koja je redovito popraćena komplimentima na njezin izgled u 56. godini.

Pročitajte više