Bile su najbolje prijateljice. Jedna je promijenila spol i sad su u braku

Foto: Instagram

Najbolji prijatelji, koji su se upoznali u tinejdžerskim godinama, sad su se vjenčali. Ono po čemu je ova ljubavna priča neobična jest činjenica da su u vrijeme kad su se upoznali oboje bili djevojke. Njihova ljubav je planula kad je jedna promijenila spol.

Kayla (26) i Aaron Capener (25) iz Kingsporta u Tennesseeju zbližili su se u srednjoj školi kada su imali samo 15 i 14 godina, a u to vrijeme Aron se identificirao kao djevojka. Brzo su kliknuli i postali najbolji prijatelji. Kako su mjeseci prolazili, Aaron je počeo shvaćati da gaji romantične osjećaje prema Kayli, no bojao se kako će ona reagirati pa ih je odlučio zadržati za sebe.

Odgajan je u konzervativnoj obitelji i nekoliko puta tjedno išao je na misu, no nakon što je shvatio da je transrodna osoba i odlučio promijeniti spol, Kayla je ostala uz njega.

Nakon godina prijateljstva shvatio je da je došao trenutak da joj pokaže svoje prave osjećaje. Poljubio ju je, a na njegovo iznenađenje, ona mu je uzvratila. I to ne samo poljubac nego i osjećaje. Ubrzo su prohodali, a lani su se vjenčali.

Aaron je medijima rekao da zbog religioznog odgoja nije znao za LGBTQ+ zajednice, ali još kao dijete osjećao je da je drugačiji. Sve dok nije razvio osjećaje prema Kayli nije shvaćao da nije heteroseksualan.

"Moje rane godine bile su izazovne jer sam od malih nogu znao da ne osjećam ono što osjećaju drugi mojih godina. Kako sam ulazio u pubertet, postajalo je očito da nešto nije normalno i počeo sam istraživati. Zbog svoje obitelji nisam nikada razmišljao o svojim osjećajima, nisam znao da postoji LGBTQ+ zajednica", rekao je.

Nakon što je isprva priznao obitelji da je lezbijka, oni su ga prisilili da popriča s pastorom kako bi se "izliječio". Aaron ističe da je njegova obitelj bila jako razočarana te je stalno nalazila razloge zašto on govori stvari koje je govorio. Smatrali su da se ne moli dovoljno.

Stoga ne čudi da je obiteljski dom napustio sa 16 godina.

"Bilo je vrlo prirodno prijeći iz prijateljstva u vezu. Aaron je bio ista osoba bez obzira na ime ili zamjenicu, tako da njegova tranzicija nije utjecala na naš odnos. Naša veza je uvijek bila dublja od običnog prijateljstva, i iako je nisam razumjela kad sam bila mlađa, sve je počelo imati smisla kad smo se spojili nakon tranzicije", dodala je Kayla.

Vjenčali su se lani, a Aaron kaže da je nevjerojatno blagoslovljen brakom s Kaylom.

Pročitajte više