"Bili smo katolička, a sad smo Luciferova zemlja": Dječji kostim Djevice Marije ne sviđa se svima

Screenshot: PartyPops

ELSA i Ana, Pepeljuga, princeza Sofija i druge princeze svih vrsta uglavnom su u vrijeme maškara hit među djevojčicama, no nepoznatom nekome palo je na pamet da bi se djeci mogao svidjeti i kostim - Djevice Marije.

U jednom popularnom web shopu tako se uz ostale imaginarne junakinje ni kriva ni dužna našla žena u koju se ufaju mnogi, a dok su neki to shvatili kao dobru foru, drugi nisu nimalo oduševljeni što se Isusovu majku stavlja u kontekst maškara.



"Bože moj Bože moj a zamislite da se poigrate s nekim islamskim ili nekim drugim vjeroispovijestima. Al katolici s njima morete kako god hoćete. Gnjusno", "Kažu da ja Hrvatska katolička zemlja, po komentarima kao da smo Luciferova zemlja ili da - sramota!", samo su neki od negativnih komentara koji su uz objavu na stranici Meanwhile in Croatia dobili na desetke lajkova istomišljenika.

"Jel to dila isti onaj što je "osmislio" krpenu bebu Gospe i igru Gospa. Sve što se može utržit", kaže pak jedan od čitatelja, dok se drugima ideja sviđa, ali - nisu zadovoljni što je kostim dostupan samo u veličini do 13 godina.

Inače, iako je u ponudi i u aktualno vrijeme maškara, kostim Djevice Marije zapravo se na spomenutom web shopu nudi u kategoriji božićnih kostima, zajedno s kostimom anđela, Svetog Nikole i Svetog Josipa.

Pročitajte više