Bili smo u vikendici Maje Lene Lopatny u koju i vi možete doći uživati

Video: Index

NAKON napornog radnog tjedna za vikend sigurno često poželite pobjeći iz grada na neko mirnije mjesto gdje možete uživati. Ako volite prirodu, finu hranu i piće, imamo rješenje za vas.
Nadomak Zagreba čeka vas prava zelena oaza prepuna mjesta za odmor i relaksaciju, a sve što trebate je posjetiti Zagrebačku županiju. Upravo tamo možete pronaći kuće za odmor, izletišta, obiteljska poljoprivredna domaćinstva te vinske ceste.

Uz web stranicu Turističke zajednice Zagrebačke županije Odmor nikad bliže, nikada nam se nije bilo lakše odlučiti za odmor na Plešivici.

Što sve nudi Plešivica?

Plešivica je dio Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a do Zagreba potrebno je samo tridesetak minuta vožnje. Na njezinim obroncima smjestila se kuća za odmor Villa Plešivica View s prekrasnim pogledom, vlasnice Maje Lene Lopatny. 

"Zaista je mirno i prekrasno mjesto, a uređenje kuće je u eklektičnom stilu. Spajamo elemente modernog, ali i tradicionalnog", rekla nam je Maja Lena te također istaknula kako su neki komadi namještaja već stoljećima u njezinoj obitelji na što je posebno ponosna. Villa Plešivica View idealno je mjesto za opuštanje, ljeti gosti mogu uživati bazenu, a zimi u jacuzziju. 

Osim što je popularna među izletnicima i planinarima, Plešivica je znana kao regija vrhunskih pjenušaca u kojoj prevladava eno-gastro turizam. Vinarija Jagunić poznata je po jantarnim, odnosno prirodnim vinima koja su proizvedena na poseban način. Njihov pjenušac Three Stars brut prošle godine proglašen je najboljim u Hrvatskoj, rekao nam je vlasnik vinarije Dominik Jagunić. Ako ga želite kušati, predlažemo da posjetite ovu vinariju koja garantira vrhunsko vino iznimne kvalitete. 

Budući da je Plešivica prepuna planinara i izletnika zbog brojnih planinarskih staza, nezaobilazno mjesto za okrjepu je Klet Poljanice koja je poznata po domaćoj hrani i vinu. "Domaće krvavice, češnjovke, domaći buncek, grah i domaće vino - najvažnije za Plešivicu", rekla nam je Štefica Kos iz Kleti.

Plešivica svojim posjetiteljima nudi brojne aktivnosti kao što su planinarenje, vožnja biciklom, jahanje pa čak i paragliding, istaknuo nam je vlasnik vinarije Dominik Jagunić.

Ako se odlučite za jesenski izlet u ovaj kraj koji se nalazi u srcu prirode, nećete požaliti.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više