Bili su u braku 62 godine: Prije njegove smrti posljednji su se put primili za ruke

Foto: Facebook

SUPRUŽNICI koji su bili u braku 62 godine, dobili su priliku da se pozdrave posljednji put zahvaljujući medicinskom osoblju u Queen's Burton bolnici.

Naime, 92-godišnji John Wilson primljen je u bolnicu nakon što mu je dijagnosticiran rak u terminalnoj fazi. Njegova četiri godine mlađa supruga Marjorie već je bila u toj istoj zdravstvenoj ustanovi. S obzirom na to da se Marjorie oporavila, trebala se vratiti u dom za starije osobe, no osoblje je shvatilo da je to možda posljednji put da će se John i Marjorie vidjeti.

Medicinska sestra Emma Barker odlučila je spojiti njihove krevete kako bi si mogli reći posljednje zbogom. Par se držao za ruke 10 minuta, a Emma ih je odlučila i zajedno fotografirati kako bi obitelj imala uspomenu. Ubrzo nakon toga John je preminuo.

"Ne mogu ni zamisliti kako je to biti u braku s nekim više od 60 godina i znati da ih više nikada nećeš vidjeti. Svi su plakali kad su vidjeli posljednju zajedničku fotografiju, vrlo je snažna i emotivna", kazala je Emma.

"Razlog zašto postanete medicinska sestra je briga o ljudima i takvi trenuci. Sada će njihov sin znati da su se njegovi roditelji imali priliku oprostiti. Postupam s pacijentima kao da su moja obitelj i znam da bih bila neizmjerno sretna da netko ovako nešto napravi za moju obitelj", kazala je medicinska sestra.

Sin Johna i Marjorie, Kurt, napisao je pismo bolnici u kojem se zahvalio na posljednjoj zajedničkoj fotografiji svojih roditelja i što su imali priliku da se oproste jedno od drugoga.

"Posebno hvala sestri Emmi koja se sjetila da posljednji put zajedno fotografira mamu i tatu. Riječi nisu dovoljne da vam svima izrazim zahvalnost", istaknuo je Kurt.

Pročitajte više