Biljka u uredu za 14 godina narasla 180 metara i zauzela čitav radni prostor

Foto: Profimedia

UREDSKA biljka koja je prije 14 godina donesena u teglici u ured britanske firme Protective Solutions sada je izrasla u bršljan dug 180 metara i raširila se toliko da su je radnici zakačili po stropu, zidovima, a neki su bršljanom ukrasili i svoja računala, piše The Telegraph.

Stvar je otišla toliko daleko da ovaj bršljan danas ima i svoj sponzorski ugovor. Raste i do 15 centimetara mjesečno, a proteže se čitavim uredom. Allie Brennan, osnivačica tvrtke, i njezin suprug Des donijeli su biljku davne 2009. godine kako bi malo osvježili radni prostor.

"Klijenti nas pitaju je li umjetna biljka"

Brennan kaže da bršljan voli prirodno svjetlo, ali da se širi i u tamnijim dijelovima prostorije. "Nastojimo ga držati dalje od stolova, tako da nam ne smeta, ali držimo ga po monitorima. Više ne možemo zamisliti ured bez bršljana", opisala je.

"Klijenti nas znaju pitati je li pravi ili umjetni, ali ne znamo gdje bismo uopće mogli nabaviti ovoliki umjetni bršljan", dodala je. Tvrdi da je biljka vrlo laka za održavanje i da ne zahtijeva puno vode. Ovaj uredski bršljan ima sponzorski ugovor s vrtlarskom kompanijom Gardening Naturally.

Budući da ured nije bio prazan ni u vrijeme pandemije, biljka ni tada nije bila zanemarena. Iako Brennan vjeruje da će jednoga dana ipak morati "donijeti mačete u ured", ističe kako svi djelatnici vole zelenilo. Dodala je i kako se bršljan mijenja svakodnevno pa je ponekad i "zastrašujuć".

Pročitajte više