Billboard je ovu pjevačicu proglasio ženom godine. Mnogi nisu sretni, a nju baš briga

Foto: EPA/Instagram

REPERICA Cardi B proglašena je ženom godine po izboru Billboarda, a priznanje će joj biti uručeno u prosincu. 

Međutim, ova vijest nije dobro sjela svima. Naime, neki smatraju da Cardi, koja je ove godine izdala samo jednu pjesmu, nije zaslužila tu titulu. Doduše, važno je naglasiti da je pjesma koju je izdala ujedno i jedan od najvećih hitova ove godine. Riječ je o pjesmi WAP koju je izbacila s Megan Thee Stallion.

"Za sve vas koji prigovarate da imam samo jednu pjesmu. Da, imam tu jednu pjesmu. Svi je znate. To je ona pjesma koja se najviše prodavala, najviše streamala, zbog koje su republikanci cvilili na Fox Newsu... Pjesma zbog koje su vaše bake pokazivale na TikToku. I da, sve ove godine influencam, govorila sam vam da glasate, i to ne samo kad se Biden natjecao protiv Trumpa, upozoravala vas na senatore... Trošila svoj novac da se sastajem s ljudima kao što je Bernie Sanders. Putovala, umorna nakon koncerata. Da, to sam vam ja", poručila je Cardi hejterima u videu koji je objavila na Instagramu. 

>>Vrući WAP izazov preplavio je društvene mreže, znate li o čemu je riječ?

Uz nagradu za ženu godine, na online dodjeli u prosincu Billboard će dodijeliti još i nagradu Icon Award, i to glazbenicama Chloe x Halle, Dui Lipi, Jessie Reyez, Dolly Parton te Jennifer Lopez.

Najkontroverznija pjesma godine

Pjesma WAP izazvala je brojne reakcije čim je izašla u kolovozu, a mnogi su je tad već prozvali najkontroverznijom pjesmom godine. WAP je zapravo kratica za "Wet Ass Pussy", a uz eksplicitne stihove pozornost konzervativnijih privukao je i seksualnošću nabijen spot u kojem se pojavljuje i Kylie Jenner. I dok se neki zgražaju nad najnovijim uratkom reperice Cardi B, drugi ga slave i tvrde da slavi i ohrabruje žensku seksualnost i feminizam.

Pjesma je nakon toga potaknula i TikTok izazov koji uključuje mnogo twerkanja i zavodljivih plesnih pokreta, odnosno pokušaj rekreiranja koreografije iz vrućeg spota za pjesmu WAP. Sve je započelo početkom kolovoza kad je koreograf Brian Esperson na TikToku objavio svoju verziju plesnih koraka iz spota, a ostali su se brzo nadovezali.

Pročitajte više