Bio je dječji glumac, uzeo pauzu od glume, a sad je zvijezda hit serije Noćni agent

Screenshot: YouTube

PRIJE nekoliko dana na Netflixu je izašla serija Noćni agent i odmah se popela na vrh trendinga. Trenutno je najgledanija serija u svijetu i u Hrvatskoj. 

Akcijska serija koju je kreirao Shawn Ryan prema istoimenom romanu Matthewa Quirka prati agenta FBI-ja Petera Sutherlanda koji radi kao noćni telefonski operater za hitne slučajeve u Bijeloj kući. Kasnije, prateći hitnu liniju, agent FBI-ja odgovori na poziv kojim se uplete u smrtonosnu urotu povezanu s krticom u Bijeloj kući. 

Glavni glumac privukao pažnju

Glavnu ulogu u seriji ima Gabriel Basso, 28-godišnji američki glumac koji je vrlo brzo privukao pažnju publike, pogotovo ženske. U nedavnom intervjuu za magazin People otkrio je zbog čega je prihvatio ulogu. 

"Ono zbog čega sam odlučio prihvatiti ulogu bio je razgovor sa Shawnom, a ispričao mi je koliko realno to želi prikazati. Ne volim kada je nasilje na neki način romantizirano, stoga mi je drago što je njegova vizija serije bila ovakva", rekao je Gabriel.

 

Kaže da nije čitao roman po kojem je snimljena serija. "Rečeno mi je da ne smijem jer je dosta drugačije. Samo mi je rečeno da uzmem scenarij kad stigne", kazao je. Basso kaže da su scenaristi u seriji htjeli fokus staviti na likove. 

"Puno su više naglašeni glumci i ono što oni prolaze, kako situacija utječe na njih, za razliku od sveobuhvatne vrste slobode koju je Quirk vjerojatno imao u romanu", kaže glumac. Što se tiče uloge agenta Petera, Basso nije želio da se njegov lik osjeća kao "superheroj" i puno je o tome razgovarao s kreatorom serije.

Sam je odrađivao scene borbe

Htio je, kaže, biti stvaran i osoban koliko je mogao. "Mislim da je za Shawna i mene velika stvar što je Peter ostao stvarna osoba tijekom cijele serije, a nije postao superjunak i što ništa nije moglo utjecati na njega i promijeniti ga", kaže. Većinu vratolomija u seriji napravio je sam.

"Ja sam se borio u scenama, ali kada bi se svelo na neke jako zahtjevne stvari, onda je uskočio kaskader. To je bilo uglavnom u vezi padanja", kaže Gabriel. 

Karijeru počeo dječjim ulogama, pa onda uzeo dužu pauzu

Gluma mu nije strana. Karijeru je započeo kao dječja zvijezda 2007. s manjim ulogama u filmovima. Od 2010. do 2013. imao je stalnu ulogu u seriji The Big C, a onda je 2011. glumio u znanstveno-fantastičnom trileru Super 8. Jedno vrijeme pauzirao je s glumačkom karijerom, ali se 2020. vratio nakon nagovora prijatelja. On ga je spojio s agentima. 

"Kada sam se susreo sa svojim sadašnjima agentima, rekli su mi da me nemaju namjeru zastupati jer je prošlo sedam godina otkako sam posljednji put nešto snimio. Nisu mogli znati mogu li još uvijek glumiti ili ne, no dogovorili su mi sastanak s Carmen Cuba, direktoricom castinga za Gorštačku elegiju. To je bio moj povratak i nakon toga je sve krenulo kao lavina", ispričao je. 

Uzori su mu Burton i Eastwood

Jednog dana, otkrio je, volio bi režirati. Tijekom karijere kaže da su mu najveće glumačke inspiracije Richard Burton i Clint Eastwood. U njihovim ulogama je uvijek uživao, pogotovo jer su njihovi likovi djelovali toliko realno bez obzira u okolnostima u kojima su se nalazili.

U budućnosti bi, kaže, volio raditi s nekim od legendarnih glumaca poput Anthonyja Hopkinsa, Nicolasa Cagea i Brendana Frasera. "Raditi s takvim legendama bilo bi prilično cool. Razgovarati s njima o poslu, samo učiti od njih. Mislim da su mlađi glumci podosta arogantni i misle da znaju više od starijih ljudi, a ja u to ne vjerujem. Mislim da imamo puno toga za naučiti", kaže.

Pročitajte više