Sjećate se Ljubana iz Vlaka u snijegu? Ovako danas izgleda

Foto/Screenshot: Davor Visnjic/PIXSELL/Youtube

GLUMAC i voditelj Tarik Filipović objavio je na svom Instagramu fotografiju s jednom od najvećih dječjih zvijezda u bivšoj državi, glumcem Slavkom Štimcem. 

"Djetinjstvo svako junaka ima, Slavko Štimac", napisao je Tarik pokraj fotografije na kojoj je zagrljen sa Štimcem, a snimljena je na Sarajevo Film Festivalu, a njegova objava dobila je i mnoštvo komentara njegovih pratitelja. U komentarima se javila Severina koja je zalijepila srce i zaljubljeni smajlić, a slično su reagirali i Sanja Vejnović te Željko Samardžić, dok je Dino Rađa napisao: "Legenda".

"Bilo bi divno da sva djeca imaju ovako jednog posebnog junaka u djetinjstvu! Kakvo bogatstvo", "Samo je jedan Slavko Štimac", "Vječni dječak", "Tko ga nije volio ne zna što je propustio!" komentirali su drugi.

Proslavio se Vlakom u snijegu

Štimac je bio zvijezda mnogih dječjih filmova, a njegovo prvo pojavljivanje na filmu dogodilo se u filmu Vuk samotnjak iz 1972. godine. Karijeru je započeo sa samo 12 godina, a najpoznatiji je po ulozi Ljubana u kultnom filmu Vlak u snijegu, snimljenom po istoimenom romanu Mate Lovraka.

Rođen je u Lici, u selu Konjsko Brdo, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi s obitelji. Kasnije se proslavio u filmovima Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?" i "Underground". Godine 1996. sa suprugom je otišao u New York i u Americi je snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

Prošle godine završio je u bolnici zbog teških posljedica koronavirusa, zbog kojih je nekoliko dana proveo u bolnici, no čini se da se od tada potpuno oporavio.

Pročitajte više