Posljednja zvijezda rocka umrla je prije 24 godine, a misterija njegove smrti nikad nije razriješena

Screenshot: Youtube

NA DANAŠNJI dan prije 24 godine preminula je jedna od posljednjih rock zvijezda današnjice, Kurt Cobain.

5. travnja 1994. pjevač Nirvane navodno je počinio samoubojstvo u svom domu u Seattleu, a dva dana kasnije njegovo je tijelo pronašao električar.

Iako je u njegovom tijelu pronađena visoka doza heroina i Valiuma, basist benda, Krist Novoselić, smatrao je da ga do tragičnog kraja nije dovela droga.

"Glupo je okriviti heroin za to. Heroin je bio samo mali dio njegova života", ispričao je Krist tom prilikom medijima.

Cobain je od rane mladosti patio od depresije koja mu je dijagnosticirana još u srednjoj školi, piše magazin People.

Danima prije njegove tragične smrti njegova obitelj i bliski prijatelji nisu mogli doći do njega. Njegova je majka Wendy O'Connor policiji prijavila da je njen sin nestao, a supruga Courtney Love, koja je u to vrijeme bila na odvikavanju od droge, unajmila je privatnog istražitelja da ga pokuša pronaći.

Tjednima prije toga obitelj i članovi benda pokušali su ga nagovoriti da se prijavi na odvikavanje, ali tamo je ostao samo dva dana.

5. travnja 1994. Kurt se zaključao u sobu iznad garaže i pucao sebi u glavu iz sačmarice.

Dva dana kasnije pronašao ga je električar koji je pozvao policiju.

Pokraj njega je pronađena jakna, cigarete i upaljač, kutija s opremom za heroin, dva ručnika, sunčane naočale i oproštajno pismo.

Iako je njegova smrt službeno proglašena samoubojstvom, tijekom godina pojavile su se brojne teorije o tome kako je Kurt zapravo ubijen.

Tom Grant, privatni istražitelj kojeg je unajmila Courtney Love, tvrdio je da je doza heroina i Valiuma koju su pronašli u njegovoj krvi tolika da je nemoguće da je nakon toga bio sposoban pucati.

Također je sumnjao da oproštajno pismo nije napisao pjevač već ubojica, no brojni stručnjaci za rukopis se nisu složili s njim.

Grant do današnjeg dana ustraje u tvrdnji da je za Kurtovu smrt odgovorna upravo njegova supruga Courtney Love jer se navodno planirao razvesti od nje, pri čemu bi ona ostala bez mnogo novca.

Navodi i velike propuste policije koji su dopustili da se tijelo kremira nakon svega šest dana, a tek 30 dana poslije krenuli su s uzimanjem otisaka prstiju s puške iz koje se navodno ubio.

Ova je teorija istražena u dokudrami Soaked in Bleach koja opisuje posljednje dane Kurtova života.  

Pročitajte više