"Bionička Barbie": Rekli joj da neće doživjeti vikend, čudesno se oporavila

Screenshot: Rumble

CURI iz Floride doktori su rekli da će "umrijeti ovaj vikend", nakon što su otkrili da joj otkazuje jetra.

Christina Ferrara iz Tampe u američkoj saveznoj državi Florida za simptome okrivila je "starenje", nakon što je napunila 30. rođendan, a stanje joj se toliko pogoršalo da se nije mogla sjetiti koja je godina ili koji je trenutni predsjednik SAD-a. U jednom trenu bila je uvjerena da je bila 1997. godina.

Nakon crne prognoze, Christina je hitno prevezena u bolnicu i stavljena u medicinski izazvanu komu nakon što joj se mozak počeo gasiti, piše msn.com. Doktori su je prozvali "najbolesnijom ženom u Americi" te je odmah stavljena na prvo mjesto za transplantaciju jetre u SAD-u.

Srećom, četvrti organ koji joj je ponuđen savršeno joj je odgovarao, a oporavila se toliko brzo da su je prozvali "Bioničkom Barbie."

"Mislila sam da je to neka okrutna šala za dobrodošlicu u tridesete. Mislila sam da sam umorna zbog godina i jer sam radila 40 sati tjedno, a usput pokušavala održavati društveni život", prisjetila se.

Bila je jako razočarana kad su joj doktori rekli da neće doživjeti vikend. "Svi ekstremni simptomi na koje sam trebala paziti dogodili su se unutar 16 sati, bio je to najgori slučaj koji su doktori vidjeli", rekla je. "Kad su me doveli na hitnu, imala sam toliku razinu amonijaka da mi se mozak počeo gasiti".

Otkrila je kako joj je nadimak Bionička Barbie dao dečku jer se toliko brzo oporavila. Danas ima znak Mercedesa od operacije, a kaže kako ga pokazuje više nego je mislila te ga naziva "ratničkom ranom".

Unatoč iskustvu koje ju je gotovo ubilo Christina je ostala pozitivna i odlučna da iskoristi život što bolje. "Svaka dan uzimam imunosupresivne lijekove, imam velike šanse za rak kože i ne mogu jesti hranu kao što je sushi zbog potencijalnih bakterija. No moj život je sjajan otkad sam se vratila, a zbog tog iskustva shvatila sam što mi je bitno". 

"Moja majka šalila se kako sam uvijek htjela biti broj jedan, i na tjedan dana - i bila sam".

Pročitajte više