Birali Ljubo Jurčić, Lidija Bačić i Ankica Dobrić: Nova Kraljica Zagreba je plavokosa Marija

Foto: Ante Delač

TITULU Kraljice Zagreba ponijela je plavokosa Marija Vukojević, koju sada očekuje natjecanje za Kraljicu Hrvatske.

"Nisam očekivala da ću pobijediti. Govorili su mi 'ti ćeš pobijediti', a ja sam govorila da nema šanse, da će netko drugi. Jako sam uzbuđena i jako mi je drago", rekla je za Index odmah nakon pobjede.

Dodala je da je svjesna da je za izbor Kraljice Hrvatske očekuje još više priprema i da će još više biti pod tremom.

Njene pratilje, odnosno princeze, ponijele su svaka po dvije titule. Osim titulom prve princeze Antoanet Levačić okitila se titulom Miss osobnosti, dok je jedina brineta među tri prvoplasirane, Dora Katarina Špoljar uz drugu princezu i Miss fotogeničnosti.

"Zadovoljna sam, ali svaka od nas je došla ovdje da bi dobila tu famoznu krunu koja mi uvijek ode pred nosom. Bila sam na nekim manjim izborima i uvijek sam završavala kao prva pratilja, jednog dana ću si i ja kupiti krunu", rekla nam je prva princeza Antoanet, koja je tijekom večeri najviše koketirala s kamerom, a publiku je osvojila svojim odgovorom na pitanje žirija što bi učinila kad bi je bogati šeik pozvao na svoju jahtu.

"Naslušala sam se takvih ponuda jer se bavim hostesiranjem. Obično kažem da se možemo družiti i popričati, ali da sad radim", rekla je i nasmijala publiku.

Druga princeza Dora Katarina studentica je Filozofskog fakulteta koja se prijavila sasvim slučajno.

"Zadovoljna sam, nisam očekivala dvije titule. Mislim da mi titula Miss fotogeničnosti znači više, puno mi laska. Ne bavim se manekenstvom, ali jako volim fotografiju. Slučajno sam došla ovdje i odlučila probati, da upoznam nove ljude i steknem novo iskustvo", rekla nam je.

Za titulu Kraljice Zagreba borilo se 14 djevojaka, a kao i obično žiri su pokušavale osvojiti u nekoliko izdanja. Prvo su prošetale u vjenčanicama pa u bundama, a onda je uslijedila najvruća šetnja - ona u kupaćim kostimima.

U žiriju su se između ostalih nalazili pjevačica Lidija Bačić, glumica Ankica Dobrić, aktualna Kraljica Hrvatske Tina Živković te političar i ekonomist Ljubo Jurčić.

"Moram priznati da je pobijedila moja favoritkinja. Bio je težak izbor, ali sve je utjecalo na moju odluku. Neke koje su mi bile favoriti, poslije odgovora mi više nisu bile. Ima prekrasnih cura i prekrasno su građene. Pobijedila je baš ona za koju sam željela da pobijedi", rekla nam je Lidija Bačić, koja je priznala da se sama nikad ne bi prijavila na natjecanje ljepote.

"Kad sam na pozornici i pjevam, to je nešto drugo, no da moram biti jedna od modela i manekenki koje šetaju pistom u badićima i da me svi proučavaju, ne bih mogla. Previše sam sramežljiva, svaka čast curama", rekla je.

Izbor je vodila Doris Pinčić Rogoznica, koja se također ne bi prijavila na natjecanje ovog tipa.

"Nisam nikad bila manekenski tip, nisam tako građena, ali sam shvatila da manekenski posao ima dosta zahtjeva i da nije baš tako jednostavno kao što se čini. Puno je tu odricanja da bi se postigli značajniji rezultati u konačnici, kao i u svemu, zapravo", rekla nam je.

Pročitajte više