Bivša članica Scijentološke crkve: Nemojte da vas zavara Cruiseov šarm zvijezde

Foto/Screenshot: Profimedia/Youtube

BIVŠA scijentologinja Leah Remini kritizirala je Toma Cruisea i upozorila obožavatelje da ne dopuste da ih njegov "šarm zavara".

Povodom izlaska posljednjeg Cruiseovog filma Top Gun: Maverick, Remini je prozvala glumca zbog njegovih veza sa scijentologijom. Remini, koja je i ranije prozivala glumca, sada je ponovila svoje optužbe, tvrdeći da glumac zna što se događa. 

U objavi na Twitteru Remini je podijelila fotografiju objave na Facebooku Claire Headley, još jedne bivše članice Crkve koja je postala vrlo kritična prema njezinoj praksi. Headley u svojoj objavi naziva Cruiseove postupke "zločinima protiv čovječnosti"

"Hvala mojoj prijateljici Claire Headley na hrabrosti. Nastavila si govoriti unatoč neprestanim napadima Scijentološke crkve. I kao što Claire kaže u svom postu ispod, Tom Cruise točno zna što se događa u scijentologiji. Ne dopustite da vas njegov šarm filmske zvijezde zavara", napisala je Remini u svojoj objavi.

Scijentologija je opisana kao religija, kult i posao. To je skup vjerovanja i praksi koje je izmislio L. Ron Hubbard, a njegovi sljedbenici vjeruju da su ljudska bića besmrtni duhovi koji borave u fizičkim tijelima. Crkva je bila uključena u brojne kontroverze, uključujući optužbe za zlostavljanje i trgovinu ljudima.

Remini, koja je napustila scijentologiju 2003. godine i od tada postala glasna kritičarka Crkve, osobno je komunicirala s Cruiseom, a prisustvovala je i njegovom vjenčanju s glumicom Katie Holmes 2006. godine.

Bivša članica Scijentološke crkve tvrdila je u svojoj biografiji iz 2015. da joj je bilo dopušteno susresti se s Cruiseom nakon što je donirala milijun dolara Međunarodnom udruženju scijentologije, no Crkva je odbacila njezine tvrdnje.

"Sama činjenica da sam mogla biti u Tomovoj prisutnosti bila je veliki kompliment. Glumac nije bio samo filmska zvijezda s A liste već i stup Crkve", napisala je Remini u biografiji. Navela je tada i da je Cruise "vrlo svjestan zlostavljanja koje se događa u scijentologiji" te da je i sam dio toga.

Pročitajte više