Bivša Feminnemka objavila novu samostalnu pjesmu, poslušajte kako zvuči

Foto: Vjekoslav Šunjić

BIVŠA članica grupe Feminnem Ivana Marić objavila je novu pjesmu Plovi, inspiriranu životom.

Glazbu i tekst za pjesmu napisala je Maja Vasilj, koja za Ivanu ima samo riječi hvale.

"Na početku suradnje Ivana i ja smo razgovarale satima o njenom glazbenom senzibilitetu i željama. To sam unijela u proces stvaranja pjesme, imajući na umu njezin divan vokal i posebnost u prenošenju emocija. Pjesma Plovi nadahnuta je istinitom pričom iz mog života.

Slika tog događaja lebdjela mi je pred očima tijekom skladanja, a Ivana je kroz interpretaciju obojila pjesmu svojim slikama. Tako će, vjerujem, i kod slušanja svatko čuti nešto drugo, nešto svoje, zbog toga što smo zajedno povezani u iskustvu ranjive čovječnosti", rekla je.

O iskustvu stvaranja pjesme progovorila je i sama Ivana.

"Ova pjesma se nije dogodila slučajno. Nastala je nakon višesatnih online videorazgovora s predivnom Majom Vasilj, Zagrepčankom koja živi u Nashvilleu nekoliko zadnjih godina. Kad mi se Maja javila da ima nešto za mene, nakon samo nekoliko dana, s prvih par stihova 'odlaziš, odnosiš moj mir kao suvenir' bila sam kupljena njezinim uratkom.

Količina emocija koje su stale u ovu melodiju i stihove bila je pravi izazov i nije mi bilo nimalo lako to odraditi. Sad kada je čujem, osjećam mir i znam da smo napravili nešto jako dobro. Sudjelovala sam u svakom milimetru stvaranja i snimanja, dušom i tijelom, a sve je na kraju na svom mjestu zahvaljujući izvrsnom Zvoni Domazetu koji je aranžerski podigao cijelu priču na još jedan viši nivo.

Zbog svega ovoga, toplo se nadam i vjerujem da će moja nova pjesma Plovi pronaći svoje slušatelje kao što je pronašla mene", zaključila je.

Pročitajte više