Bivša misica podijelila fotografiju nakon teške operacije: Ovo je nevjerojatno bolno

Foto: Instagram

BIVŠA miss Universe Olivia Culpo na svom Instagram profilu otkrila je da je imala tešku operaciju te je objavila fotografiju iz bolnice.

Uvijek glamurozna Olivia, ovaj put podijelila je fotografiju na kojoj leži u krevetu s bolnim izrazom na licu. Pojasnila je da je operirala endometriozu te svojom objavom želi upozoriti druge žene na opasnost od te bolesti.

"Jučer sam operirana zbog endometrioze. Nije ovo baš glamurozan post, ali osjećala sam da to trebam podijeliti kako bih otvorila svijest o ovoj bolesti u javnosti", započela je Olivia te objasnila o kakvoj bolesti se radi.

"Endometrioza je stanje u kojem tkivo iz sluznice maternice odluči rasti u drugim slučajnim dijelovima vašeg tijela, uzrokujući bol. To može ometati plodnost i cjelokupno zdravlje, te iskreno utječe i na to kako se čovjek osjeća. Povrh svega, nevjerojatno je bolno, a gotovo ju je nemoguće vidjeti ultrazvukom (osim ako na jajnicima nemate endometriome – to sam imala). Godinama sam bila u agoniji kada dobijem menstruaciju i nebrojeno puta su mi liječnici davali pogrešnu dijagnozu", napisala je 28-godišnja manekenka te naglasila kako bolne menstruacije nisu normalne.

"Bolne menstruacije nisu normalne!!! Kod svakog tko ima endometriozu razumijem depresiju i usamljenost koje se mogu pojaviti zbog stanja koje je toliko bolno, a toliko teško da ga drugi ljudi ne mogu shvatiti. Teško je kad kronična bol nije potvrđena i ne dobijete odgovor ni razumijevanje. Zbog svojih endo ratnica nastavit ću širiti svijest o endometriozi kako bi se vaši simptomi mogli potvrditi. Niste same i vrlo ste jake", poručila je Olivia.

Brojne pratiteljice kao i poznate osobe poput bivše skijašice Lindsey Vonn pisale su poruke podrške u komentarima.

"Brzo se oporavi", "Hvala što si ovo podijelila, brz oporavak želim", "Vjerujem da će ovo pomoći onim ženama koje se nose s istim problemom", samo su neki od komentara. 

Olivia je na izboru za Miss Universe pobijedila 2012. godine.

Pročitajte više