Bivša Miss Hrvatske, s najskandaloznijeg izbora, nakon dugo vremena viđena u javnosti

Foto: Tomislav Krišto/Cropix/Marko Prpić/Pixsell

U Zagrebu je održan izbor za Miss Hrvatske, a ove godine krunu je ponijela Tomislava Dukić iz Tomislavgrada. Na događaj je stigla i bivša misica Ivana Petković Čevra, koja se dugo nije pojavljivala u javnosti. Ukrala je pažnju fotografa i nasmijana je pozirala u ružičastoj haljini.

1999. nije bilo izbora za Miss Hrvatske

Inače, prošlo je 25 godina otkako je na izboru za Miss svijeta Hrvatsku predstavljala Ivana Petković. Te 1999. godine nije bilo izbora za Miss Hrvatske jer se znalo tko će biti predstavnica. Hrvatsku je 1999. godine predstavljala prva pratilja Miss Hrvatske 1998. godine.

Petković je, ni kriva ni dužna, završila u najvećem skandalu u povijesti izbora ljepote u Hrvatskoj. Najljepšom ženom Hrvatske 1998. godine proglašena je Lejla Šehović, a nekoliko dana nakon izbora direkcija je objavila da Lejla ipak nije Miss.

Lejli uzeli pa vratili krunu

Šehović je odmah sazvala konferenciju za novinare i kazala da je očito problem u tome što je ona muslimanske vjeroispovijesti te najavila tužbu protiv direkcije izbora. Nakon nekoliko dana medijskog skandala u tiskanim medijima i na televiziji, odlučeno je da Lejla ipak ide na izbor.

Kako bi se iskupili za pogrešku, organizatori sljedeće godine nisu priredili izbor, već je titulu automatski ponijela Petković. 25 godina kasnije Ivana je PR menadžerica, udana je za menadžera Ivana Čevru te ima dvoje djece.

Pročitajte više