Slavna pjevačica otkazala koncert u Poljskoj: "Nisu u skladu s onim što podržavam"

Foto: EPA

PJEVAČICA Melanie Chisholm, poznatija kao Mel C, odustala je od nastupa u Poljskoj. Bivša članica grupe Spice Girls trebala je u novogodišnjoj noći nastupiti na poljskoj državnoj televiziji kao posebna gošća, no sada kaže da je upoznata s problemima u Poljskoj zbog kojih ne želi nastupiti. 

"U svjetlu nekih problema na koje mi je skrenuta pozornost, a koji nisu u skladu sa zajednicama koje podržavam, bojim se da neću moći nastupiti u Poljskoj za Silvestrovo kao što je planirano. Nadam se da ću se vrlo brzo tamo vratiti", napisala je Melanie na društvenim mrežama.

Iako nije jasno rekla o kakvim točno problemima se radi, poznato je da Melanie podržava LGBTQ+ zajednicu, a nedavno je utvrđeno da Poljska ima najgoru zaštitu LGBTQ+ osoba u Europskoj uniji. Istospolni brak u toj zemlji nije priznat. Predsjednik Andrzej Duda također je obećao zabraniti LGBTQ+ podučavanje u školama, kao i spriječiti istospolne parove da posvajaju djecu.

Televizijska kuća TVP nije komentirala otkazivanje nastupa, ali je uklonila objavu koja je najavljivala njezin nastup sa svojih računa na društvenim mrežama.

Pročitajte više