Bivša Kličkova zaručnica o ratu: "Voljela bih da sam tamo i da se borim s vama"

Foto: EPA

GLUMICA Hayden Panettiere, bivša zaručnica ukrajinskog boksača Vladimira Klička, podijelila je objavu posvećenu Ukrajini. 

"Osobno sam svjedočila snazi ukrajinskog naroda koji se snažno borio za svoju neovisnost i nastavio strastveno braniti svoju državu tijekom godina", započela je objavu.

Otkrila je što misli o Putinu i njegovim odlukama vezanim uz rusku invaziju na Ukrajinu.

"Ovo što Putin radi je apsolutna sramota! Ovaj užasan trenutak u povijesti šalje zastrašujuću poruku, poruku da je u današnje vrijeme, 2022. godine, u redu kršiti prava slobodnih ljudi i dopustiti autokratima poput Putina da uzmu što god žele", napisala je Hayden.

U Ukrajini glumica ima obitelj i prijatelje.

"Molim se za svoju obitelj i prijatelje tamo i za sve koji se bore. Voljela bih da imate više podrške i voljela bih da sam tamo i da se borim s vama. Za sada tražim od svih koji ne mogu biti tamo da stanemo rame uz rame u znak solidarnosti s ljudima iz Ukrajine i pokažemo svoju podršku demokraciji", napisala je.

Glumica je ranije živjela s tatom u Ukrajini i često je tamo boravila kako bi bila blizu kćeri Kaye, koju ima s Kličkom. Hayden i Vladimir bili su zaručeni, a 2018. godine su se razišli. Kćer Kayu dobili su 2014. godine. 

Vladimir Kličko, čiji je brat Vitalij trenutno gradonačelnik Kijeva, glavnog grada Ukrajine, na svojim društvenim mrežama jučer se obratio cijelom svijetu povodom rata u njegovoj domovini. Poručio je da se ruska agresija mora zaustaviti čim prije.

Pročitajte više