"U gospodskoj penziji": Basist Daleke obale otkrio čime se danas bavi Marijan Ban

Foto: Sanjin Strukuć,PIXSELL

NEKADAŠNJI frontmen Daleke obale, Marijan Ban, prije šest godina povukao se sa glazbene scene zbog zdravstvenih razloga. Osnivač kultnog benda uz čije su hitove odrasle generacije više ne daje izjave i rijetko se pojavljuje u javnosti, no ponekad se javlja na društvenim mrežama. 

Splitski glazbenik na društvenim mrežama ponekad objavljuje crtice iz svog privatnog života i razgovore koje vodi sa unucima.  

Podsjetimo, Ban je ove godine dobio Porina za životno djelo koji mu je uručio njegov prijatelj i glazbenik, Neno Belan, a poznato je i da je u kontaktu s ostalim članovima benda. 

U gospodskoj penziji 

"Ban je u mirnoj, finoj, gospodskoj penziji. Uživa u svom potkrovlju gori, unuci su oko njega. Tu je prije bio samo kompjuter i njegov krevet. Sada je tu gomila igračaka i svega od unuka koji dođu i ostave to tu tako. To se ne dira, to su njihove instalacije. Nema tu slaganja, oni ‘stave di stave i to tu tako mora stajat', reka mi je Ban. I sve on prati, sve on zna, drago mu je da Daleka obala radi", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Boris Hrepić Hrepa, bas gitarist Daleke obale. 

Pročitajte više