Bivši muž 33-godišnje glumice pokrenuo tužbu nakon njene tragične smrti

Foto: Instagram

RYAN DORSEY, bivši suprug glumice Naye Rivere, koja se utopila tijekom izleta sa sinom, pokrenuo je tužbu protiv okruga Ventura u Kaliforniji gdje se nesreća dogodila. 
Tužbu je podnio u ime njihovog petogodišnjeg sina Joseyja, tvrdeći da se nesretna smrt njegove bivše supruge mogla spriječiti. 

U tužbi je, prenosi Fox News, navedeno kako glumicu nisu "informirali i upozorili na opasne uvjete na jezeru Piru, gdje je unajmila čamac". Navode da je proces iznajmljivanja trajao par minuta, a nitko od službenika nije Nayu upozorio na moguće opasne uvjete poput jakih struja i vjetra. 

Iako je glumici ponuđen prsluk za spašavanje, ona ga je odbila, a zaposlenik ga je ipak stavio u čamac, u tužbi je spomenuto da to nije dovoljno. 

"Nisu je upozorili da mora nositi prsluk za spašavanje te su ga samo ubacili u čamac. Inspekcija je pokazala da čamac nije bio dovoljno opremljen za slučaj nesreće, a postoji zakonska odredba da to moraju osigurati", stoji u tužbi. 

"U čamcu nije bilo sigurnosnih ljestava, užeta, sidra, radija ni bilo kakvih drugih sigurnosnih mehanizama koji bi spriječili da osoba tijekom plivanja bude odvojena od čamca", dodano je. 

Glumičino tijelo pronađeno je u jezeru ovog srpnja, pet dana nakon što je nestala tijekom izleta sa sinom. 

"Čini se da je skupila dovoljno snage da vrati sina na brod, no ne i da sebe spasi", rekli su policajci nakon što su potvrdili da su je našli.

Sina je posada drugog broda pronašla kako spava odjeven u prsluk za spašavanje u brodu koji su unajmili. Njegovoj majci nije bilo traga.

Kako je dječak ispričao, on i majka otišli su plivati. Ona mu je pomogla da se vrati na brod, a kad se okrenuo, vidio ju je kako nestaje u vodi, rekao je šerif okruga Ventura Bill Ayub.

Pročitajte više