Bivši muž Emily Ratajkowski optužen za seksualno zlostavljanje

Foto: EPA

FILMSKOG producenta Sebastiana Bear-McClarda više je žena optužilo za nedolično seksualno ponašanje, saznaje Variety. Početkom 2016. producent se javio 17-godišnjoj djevojci na Instagramu i ponudio joj malu ulogu u filmu Good Time. 

Djevojka je došla na set i pripremala se za snimanje iako još nije znala kakvu točno scenu će snimati. Gola je stajala ispred ekipe od desetak muških glumaca i članova ekipe, uključujući Josha i Bennyja Safdieja. Umjesto da glumi u sceni s Robertom Pattinsonom, snimala je scenu s glumcem koji je netom prije izašao iz zatvora.

17-godišnjakinja opisala iskustvo sa seta

Prema izjavi djevojke, koja sada ima 24 godine, "bila je zapanjena i osjećala se prestravljeno". "Sve se pogoršalo kada mi je taj glumac na uho šapnuo 'bi li ga mogao staviti' dok su kamere bile uključene. Rekla sam 'ne'", ispričala je. Izjavu je dala tijekom pravnog spora koji uključuje Sebastiana.

Variety je također razgovarao s više od desetak izvora upoznatih s ponašanjem Bear-McClarda, uključujući dvojicu koji su bili u sobi kada je 17-godišnja djevojka snimila spomenutu scenu. Ta scena na kraju nije bila u konačnoj verziji filma. Tada 17-godišnja djevojka nakon snimanja je imala seksualne odnose sa Sebastianom te su se sporazumno nastavili viđati iduće dvije godine.

Spolni odnos bez pristanka

Još dvije žene su ga optužile za nedolično ponašanje te ga opisuju kao "predatora koji je često lovio mlade žene na setu". Izjave djevojaka uključuju i njegovo ponašanje na setu filma Uncut Gems. Žena, koja je tada imala 18 godina, kaže da je upoznala Beara-McClarda tijekom produkcije. 

On joj je slao poruke i obećavao joj veliku karijeru u filmskoj industriji. Opisala je i incident koji se dogodio u stanu koji je Sebastian dijelio s Ratajkowski. "Sebastian i ja smo se počeli ljubiti. Stvari su eskalirale i onda je, ne tražeći moj pristanak, stavio penis u mene bez korištenja kondoma", rekla je djevojka. 

Dopisivao se s 15-godišnjakinjom

Ista djevojka rekla je da ju je Sebastian nazivao pogrdnim imenima, između ostalog joj je govorio da je "retardirana", ali se opravdavao da je to sve šala. Prema njenom iskazu, producent ju je počeo pratiti putem aplikacije na mobitelu. Kaže da je svjedočila i kako Sebastian šalje poruke na Instagramu 15-godišnjoj djevojci koja nije bila dio produkcije, ali je posjetila set.

"Sebastian je izgledao zadovoljno i nasmijao se na moj komentar u vezi dopisivanja s 15-godišnjakinjom. Nije negirao", rekla je. Više izvora reklo je za Variety da je njegov kontakt s 15-godišnjakinjom, kao i romantična veza s još jednom mladom ženom na setu Uncut Gems, dovela do toga da su ga braća Safdie otpustila.

Treća žena, koja je radila kao asistentica na nekoliko filmova, dala je izjavu koja se ne odnosi na nedolično seksualno ponašanje Sebastiana na setu, ali tvrdi da se ponašao uznemirujuće. Ratajkowski je odbila komentirati optužbe na račun svog bivšeg supruga, ali njezini prijatelji kažu da nije iznenađena. 

Pročitajte više