Rijetki intervju bivšeg muža Amy Winehouse: Više od 10 godina nosim teret...

Foto: Profimedia

Da je živa, pjevačica Amy Winehouse jučer bi proslavila 40. rođendan. Povodom toga njezin bivši suprug Blake Fielder-Civil, koji rijetko daje intervjue, gostovao je u jutarnjem programu Good Morning Britain. Par je bio u braku dvije godine, od 2007. do 2009., te je Blake priznao da je on u njezin život donio heroin pa su ga mnogi njezini obožavatelji smatrali djelomičnim krivcem što Amy više nema.

"Tužno je, no želio sam poželjeti sretan rođendan Amy. Strašno je što ona nije ovdje. Razmišljam o njoj neprekidno, mislio sam o njoj ujutro kada sam joj čestitao rođendan. Ona je bila moja najbolja prijateljica. Da nije bilo nekih stvari, mislim da bi ishod bio drugačiji. Njoj se sve prebrzo dogodilo. Bili smo mladi", ispričao je u emisiji.

"Moram prestati nositi teret"

Zbog mržnje njezinih obožavatelja Blake se povukao iz javnosti na neko vrijeme.

"To je jedan od razloga zbog kojih sam pristao govoriti danas. Mene okrivljuju, i to je u redu. Ne mogu promijeniti mišljenje i osjećaje drugih oko toga. No ja osobno moram prestati sam nositi taj teret. Nosim ga više od 10 godina.

Ja sam jedina osoba u cijeloj priči koju se smatra krivcem. Pokušao sam reći kako sam napravio neke goleme pogreške. No bio sam u 20-ima i ovisnik o drogi. Nisam znao kako samog sebe očistiti, a kamoli nekog drugog", rekao je.

Amy i Blake vjenčali su se 2007. godine u Miamiju, nakon dvije i pol godine veze prepune prekida i pomirenja. Sljedeće godine Blake je završio u zatvoru zbog napada na vlasnika puba. Na dodjeli Grammyja Amy ga je pozdravila riječima "za mojeg Blakea, zatvorenika". Neposredno nakon izlaska iz zatvora on je predao zahtjev za razvod.

Pročitajte više